Nasze wyroby powstają w oparciu o tradycyjne receptury oraz metody przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Wędzone w naturalny sposób drewnem olchowym i bukowym. Zawierają naturalne przyprawy, głównie pieprz, sól, czosnek i majeranek.
Nie zawierają żadnych konserwantów, ulepszaczy ani związków chemicznych. Kiełbasę Szefa wyróżnia aromatyczny smak, kruchość. Została wyróżniona na Targach Smaku na Najlepszy Produkt Regionalny.
Wyprodukowane w ramach RHD (WNI) 32173523
Las-Bór EKO sp. z o. o. Człopa ul. Kolejowa 30. Prowadzimy rodzinną firmę wielobranżową, między innymi zajmujemy się produkcją i wędzeniem wędlin oraz ryb. Wyroby nasze robione są według starych receptur, czyli bez żadnych substancji chemicznych, konserwantów i innych wypełniaczy.
Nasze wędliny składają się z 95% czystego mięsa 1,5% soli, 0,4% pieprzu, 0,3% majeranku, 0,1% czosnek i 2,7% woda. Czasami dodajemy kminek do wędlin z dziczyzny. Tak przygotowane wędliny wędrują do wędzarni, również naturalnej. Drewno jakie stosujemy to olcha lub buk. Tak wytworzone wędliny i ryby śmiało możemy nazwać Zdrową Żywnością.
Podkreślamy również to, iż wyroby Nasze są pod stałą kontrolą sanepidu i regularnie badane w laboratoriach na substancje smoliste. Wychodzimy do klientów detalicznych, restauracji, imprez okolicznościowych i innych. Gwarantujemy pełną satysfakcję z naszych produktów.