SUSZONA KIEŁBASA DOJRZEWAJĄCA 97 % MIĘSA !!!
Mając na talerzu litewską Kiełbasę Suszoną mamy pewność, że skosztujemy kiełbasy powstającej według tradycyjnych, wielowiekowych przepisów. Ich niewątpliwą zaletą jest zachowanie smaków i aromatów, których dziś brakuje większości masowo produkowanych kiełbas.
Suszone mięso w pełni zachowuje swój bukiet aromatu i stanowi miłe zaskoczenie wśród wędlin parzonych dominujących na naszym rynku.
Długotrwały proces suszenia zatrzymuje w niej wyjątkowy smak i aromat, który podkreśla odpowiednio skomponowana mieszanka przypraw. Sięgając po tę kiełbasę sięgamy po autentyczny smak suszonej kiełbasy litewskiej.
Najlepsza jest "solo" . pokrojona w cienkie plastry, ale poszukiwacze nowych doznań mogą ją wzbogacić wszelkiego rodzaju musztardami, chrzanem czy żurawiną.
Wyśmienicie pasuje również do wina, piwa .
OSŁONKA DO KIEŁBASY NIE JEST JADALA !!!
SKŁAD:
- Wieprzowina 67%
- wołowina 15%
- smalec wieprzowy 15%
Warunki przechowywania:
Temperatura przechowywania: od 0 ° C do 15 ° C
Wartość odżywcza na 100 g:
- Wartość energetyczna 1521 kJ / 366 cal
- Tłuszcz 28,00 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone 11,10 g
- Węglowodany 0,5 g
- cukry 0,5 g
- Białko 28 g
- Sól 2,4 g
TERMIN WAŻNOŚCI DO 60 DNI OD DATY ZAKUPU.