Kiełbasa sucha wieprzowo wołowa własnego wyrobu bez żadnych konserwantów. Kiełbasa tak uwędzona i przygotowana, że spokojnie będzie ją mozna długo przechowywac w chłodnym i ciemnym miejscu np. w lodówce. U mnie taka kiełbasa w spiżarni wisi po 3 miesiace. Ta sprzedawana obecnie ma 14 dni i nie jest aż tak sucha jak np. miesięczna ale wystarczy powiesic ja sobie na 1 dobe przy kaloryferze aby była juz bardziej obsuszona.
Kiełbasa ma wyrazisty smak, jest w naturalnym flaku dlatego można ja jeść bez koniecznosci zdejmowania skórki. Tą kiełbasę gospodarską można dodac do bigosu - bardzo wzmocni jego smak i wyrazistość, a sama po przegotowaniu będzie mięka i krucha. Jedzona w formie suszonej jest krucha.
To doskonała kiełbasa wędzona na drewnie z jabłoni. Polecam
0,300 g
Istnieje mozliwośc dokonania innych zakupów i zamowienie próbki tej kiełbasy do spróbowania. Podsyłam wtedy parę plasterków hermetycznie zapakowanych.
Zamówienie zrobione do niedzieli godzina 12 - wysyłka paczki w środę. Zamówienie zrobione w późniejszym terminie (w poniedziałek, wtorek, środa, czwartek i ponownie do niedzieli do 12) wysyłka paczki w następną środę. Jest to podyktowane tym, że nie mrozimy ani mięsa ani wędlin i wszystko robimy na świeżo.