Masz ochotę na pyszną, domową konserwę? Chcesz, by Twoje ulubione kanapki nabrały niepowtarzalnego smaku?
Wybierz słoik Kiełbasy Śląskiej i przekonaj się, jak smakuje jakość z polskich zakładów mięsnych Łuków.
To połączenie najlepszego mięsa wieprzowego o zawartości aż 82% z dodatkiem aromatycznych przypraw, bez dodatku glutaminianu monosodowego i sztucznych barwników.
Kiełbasa Śląska będzie doskonała zarówno jako konserwa, jak i smarowidło do kanapek. Niezwykle miękkie, grubo rozdrobnione mięso wieprzowe bardzo dobrze nakłada się na pieczywo. Można je dodawać także do makaronów i innych potraw, w zależności od fantazji i gustu.
W słoiku jest odpowiednia ilość smakowitego tłuszczyku, dzięki któremu konserwa nie jest sucha, a rozpływa się w ustach.
To idealny pomysł na dodatek do kanapki, prowiant podczas krótkich, jak i długich wypraw.
Pozycja wprost obowiązkowa dla amatorów aktywnej turystyki.
Masa netto: 290 g
Opakowanie: szklany słoik
Skład: mięso wieprzowe (82%), woda, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, czosnek suszony, skrobia modyfikowana, białko wieprzowe, stabilizatory: trisfosforany; substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z grupy Eucheuma; przeciwutleniacze: askorbinian sodu; glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
Wartość energetyczna: 193 kcal
Tłuszcz: 14 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 1,8 g
w tym cukry: 0,6 g
Białko: 14 g
Sól: 2,0 g
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godz.