KIEŁBASA PIKANTNA 'NDUJA
NDUJA DI SPILINGA
PRODUCENT: MORETTI
'Nduja - rodzaj bardzo ostrej włoskiej kiełbasy o miękkiej konsystencji przez co nadaje się także do smarowania na pieczywo. Ten rodzaj wędliny był pierwotnie produkowany w południowej Kalabrii w mieście Spilinga i w jego okolicach, a obecnie całej Kalabrii.
DATA WAŻNOŚCI BIEŻĄCEJ PARTII: 05.08.2020
CENA DOTYCZY LOSOWO WYBRANEJ SZTUKI Z PRZEDZIAŁU WAGOWEGO POMIĘDZY 470-500 g
Wyprodukowano we Włoszech
Skład: wieprzowina, słodkie i pikantne chili, sól. Produkt w naturalnej osłonce, bez konserwantów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (na 100g produktu):
Wartość energetyczna 1756 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 32,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,5 g
Węglowodany 11,8 g
w tym cukry 3,2 g
Białko 20,4 g
Sól 4,4 g