Kiełbasa myśliwska Duda 150g
Duda
Kiełbasa suszona wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, pieczona, suszona. Nadziewana w jelita wieprzowe na długość ok. 11-12 cm. Powierzchnia wyrobu czysta, sucha, osłonka powinna ściśle przylegać do farszu, równomiernie pomarszczona; dopuszcza się na pojedynczych batonach nieliczne zawędzone wytryski farszu. Dopuszcza się naloty solne na powierzchni wyrobu.
Parametry produktu
Rodzaj Kiełbasa
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Paczkowany
Metoda wytwarzania Pieczone, Wędzone
Klasa trwałości produktu Nietrwały
Stopień rozdrobnienia Średnio rozdrobnione
Składniki 100 g kiełbasy wyprodukowano z 154 g mięsa wieprzowego. składniki: mięso wieprzowe, sól, glukoza, cukier, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), warzywa suszone, przyprawy, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca (azotyn sodu). osłonka jadalna wieprzowa.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga opakowania jednostkowego netto 150 g
Waga jednostkowa brutto 0,15 kg
Temperatura przechowywania min - max 2 - 24 °C
Kod CN 1601 00 99
Produkt bezglutenowy 1
Alergeny
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Może zawierać
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Stosowanie Do bezpośredniego spożycia
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Pakowanie w atmosferze chronionej Tak
Produkt rozmrożony Nie
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 355 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 27 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 11 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 27 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1475 kJ/100g
Inne informacje o zawartości
Osłonka niejadalna Tak
Zawiera fosforany Nie
Zawiera lukrecję Nie
Zawiera barwniki Nie
Zawiera chininę Nie
Zawiera substancje konserwujące Tak
Zawiera taurynę Nie
Zawiera kofeinę Nie
Zawiera wzmacniacze smaku Nie
Zawiera przeciwutleniacze Tak
Kiełbasa suszona wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, pieczona, suszona. Nadziewana w jelita wieprzowe na długość ok. 11-12 cm. Powierzchnia wyrobu czysta, sucha, osłonka powinna ściśle przylegać do farszu, równomiernie pomarszczona; dopuszcza się na pojedynczych batonach nieliczne zawędzone wytryski farszu. Dopuszcza się naloty solne na powierzchni wyrobu.