Łysa Góra to jedna z najwyższych punktów w naszym lokalnym pasmie Gór Świętokrzyskich. Są to jedne z najstarszych łańcuchów górskich w całej Europie. Chcieliśmy godnie używać jej nazwy – dlatego właśnie dajemy Wam to, co mamy wybitne i najlepsze – Kiełbasę Łysogórską. 100% mięsa wieprzowego o obniżonej wartości tłuszczu. Dobrze przeczytałeś 100%, to jest to, to jest kiełbasa którą się firmujemy i identyfikujemy. Bezpieczna dla osób z uczuleniem na laktozę oraz gluten. Świetny wybór dla ceniących smak, niekoniecznie wynikającym z nośnika smaku – tłuszczu mięsnego. Spokojnie, długo ją wędzimy, aby nadać jej charakteru. Potem długo oraz wielokrotnie Kiełbasę Łysogórską podsuszamy, aby wydobyć z niej to, co najsmaczniejsze. Spróbuj naszej autorskiej DUMY zakładu i zakochaj się w jej smaku, który mamy nadzieję, zachęci Cię do zwiedzenia naszych pięknych szlaków turystycznych w Górach Świętokrzyskich...
Nie ma większego specjalisty od różnorakich kiełbas od Pana Adama Kopczyńskiego. Związany z naszą firmą już od 21 lat – jest kolejnym skarbem dla naszej pracowniczej wspólnoty. Pan Adam często szuka inspiracji, na spacerach z jego ukochanym psem Atosem – polskiej rasy ogarem. Mistrz Kopczyński skrupulatnie sprawdza, każdy kij wędzarniczy na wózkach, aby wyroby od „Kamiński” spełniały wygórowane normy wewnętrznej kontroli jakości. Oraz, aby każdy klient dostał powtarzalny i pysznie smakujący wyrób...
Skład oferowanej przez nas kiełbasy łysogórskiej:
Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, podsuszana, wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy (zawierają SELER i GORCZYCĘ), cukier, czosnek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, dekstroza, cebula, ekstrakty przypraw (zawierają SELER), regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy. Substancja konserwująca: azotyn sodu. Jelito wołowe wiankowe - osłonka jadalna. 100 g gotowego wyrobu wyprodukowano ze 105 g mięsa wieprzowego. Pakowano w atmosferze ochronnej. Termin przydatności do spożycia znajduje się na dole etykiety. Temperatura przechowywania: od 0°C do +4°C. Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu (wartości średnie). Wartość energetyczna 761 kJ/182 kcal; tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g, węglowodany 0,7 g w tym cukry <0,5 g, białko 20 g, sól 2 g.
Transport żywności ma ogromne znaczenie, a ponadto – jest dużym wyzwaniem logistycznym. Zwłaszcza w przypadku mięsa, które musi mieć zapewnione odpowiednie warunki termiczne, wilgotność, a także zabezpieczenie przed dostępem powietrza oraz bakterii.
Wszystkie oferowane przez Nas produkty, sprzedawane za pośrednictwem serwisu Allegro, są pakowane próżniowo w technologii VAC, która polega na umieszczeniu produktu w opakowaniu foliowym o małej przepuszczalności i usunięciu z niego powietrza oraz szczelnym termicznym zamknięciu.
Produkt zostaje następnie umieszczony w dostosowany wielkością, nośnością i pojemnością pojemnik termoizolacyjny, wyposażony we wkłady chłodzące zapewniające optymalne warunki temperaturowe podczas transportu.
Całość zabezpiecza opakowanie kartonowe. Wszystko to czynimy po to, żeby "smak z dawnych lat" docierał do Państwa z zachowaniem terminowości dostaw oraz świeżości naszych produktów.
Koszt pakowania w kwocie 10,00 PLN doliczany jest do cennika kosztów transportu.
Przetwórnia mięsa Kamiński to firma rodzinna, istniejąca od 1990 roku. W swojej stałej ofercie posiadamy około 150 gatunków mięsa i wędlin, które wyróżnia doskonały tradycyjny smak.
W 1990 roku nasza rodzinna pasja stała się naszą pracą dając początek firmie Kamiński. Od tamtej chwili dostarczamy najwyższej jakości produkty, które zachwycają idealnym „smakiem z dawnych lat”. Smakiem, który nadają naturalne składniki, tradycyjne sposoby przygotowywania i przez lata dopracowywane receptury. Wszystko po to, aby nasze produkty mogły na co dzień gościć w domach naszych klientów i cieszyć doskonałym smakiem.