Kiełbasa krakowska z kurczaka 400 g Morliny
Kiełbasa drobiowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, podsuszana. WYGLĄD POWIERZCHNI: Batony w osłonkach sztucznych typu fibrus fi 55 o długości batonu około 17-19 cm. Powierzchnia batonu barwy brązowej. Powierzchnia sucha, osłonka równomiernie pomarszczona.WYGLĄD NA PRZEKROJU: barwa mięsa na przekroju jasnoróżowa, tłuszczu biała do kremowej. Możliwe prześwity przypraw. KONSYSTENCJA: dość ścisła, umiarkowanie krucha.PROFIL SMAKU I ZAPACHU NA ZIMNO: Smak i zapach typowy dla kiełbasy z mięsa drobiowego. Niedopuszczalny smak czy zapach świadczący o nieświeżości produktu lub inny obcy.
PARAMETRY PRODUKTU:
Rodzaj: Kiełbasa
Gatunek mięsa: Kurczak
Typ: Paczkowany
Metoda wytwarzania: Parzone, Wędzone
Klasa trwałości produktu: Półtrwały
Stopień rozdrobnienia: Średnio rozdrobnione podsuszane
Składniki: Mięso z kurczaka (100 g gotowego produktu otrzymano ze 120 g mięsa), sól, stabilizator: trifosfosforany; regulatory kwasowości: octan potasu, mleczan potasu; glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; przyprawy, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu. może zawierać zboża zawierające gluten (pszenicę, jęczmień), mleko łącznie z laktozą, soję, seler i gorczycę.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 6 °C
Waga jednostkowa brutto: 0,4 kg
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 160 kcal
Wartość energetyczna kJ: 669 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 22 g
Zawartość soli: 2 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 7,5 g
Cukry: 0,5 g
Zawartość węglowodanów: 1 g
.