Kiełbasa krakowska sucha z indykiem 320 g Olewnik
Kiełbasa wieprzowo - drobiowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, suszona. Wyrób w osłonkach białkowych niejadalnych (Ø 60), cięty w skosy o masie 320 g. Powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej. Barwa batonu brązowa – do ciemnobrązowej, barwa mięsa czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego z dodatkiem mięsa indyczego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
PARAMETRY PRODUKTU:
Rodzaj: Kiełbasa
Gatunek mięsa: Wieprzowina, Indyk
Typ: Paczkowany
Metoda wytwarzania: Wędzone, Parzone, Suszone
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: Grubo rozdrobnione
Składniki: 100 g produktu wyprodukowano ze 132 g mięsa wieprzowego i 7 g mięsa indyczego. Składniki: mięso wieprzowe, mięso indycze, sól, aromaty, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz – askorbinian sodu, substancja konserwująca – azotyn sodu. Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łączeni z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 18 °C
Waga jednostkowa brutto: 0,33 kg
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,3 g
Wielkość porcji: 100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce: 980 kJ/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 0,5 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce: 235 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
.