Tak, jesteśmy z Kielc – i tak już zostanie. Pamiętajcie o tym, gdy na biwaku będziecie nacinać Kiełbasę Kielecką własnymi scyzorykami. Szczerzy i prawdziwi - tacy jesteśmy - My Kielczanie i Kielczanki – i taka jest też nasza Kiełbasa Kielcecka – prosty, pyszny, od serca. Ta wieprzowa kiełbasa, ma różnorakie zastosowanie – jest przepyszna z grilla , ale również wyśmienita z gorącej patelni. Lubimy ją szczególnie dodać do jajecznicy – dodaje nam to siły i odwagi na cały dzień !!! Jest ona parzona, a później wędzona – oczywiście nad prawdziwym, autentycznym ogniem – bez kompromisów. Spróbuj Kieleckiej – posmakuj charakter Scyzoryków.
Nie ma większego specjalisty od różnorakich kiełbas od Pana Adama Kopczyńskiego. Związany z naszą firmą już od 21 lat – jest kolejnym skarbem dla naszej pracowniczej wspólnoty. Pan Adam często szuka inspiracji, na spacerach z jego ukochanym psem Atosem – polskiej rasy ogarem. Mistrz Kopczyński skrupulatnie sprawdza, każdy kij wędzarniczy na wózkach, aby wyroby od „Kamiński” spełniały wygórowane normy wewnętrznej kontroli jakości. Oraz, aby każdy klient dostał powtarzalny i pysznie smakujący wyrób...
Skład oferowanej przez nas kiełbasy kieleckiej:
Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe (81%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, koncentrat białka SOJOWEGO, przyprawy, ekstrakty przypraw i aromaty, stabilizatory:E450, E451; hydrolizowane białko SOJOWE, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, regulator kwasowości: cytrynian sodu, barwnik: karminy. Substancja konserwująca: azotyn sodu. Jelito wieprzowe - osłonka jadalna. Pakowano w atmosferze ochronnej. Termin przydatności do spożycia znajduje się na dole etykiety. Temperatura przechowywania: od 0°C do +4°C. Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu (wartości średnie). Wartość energetyczna 930 kJ/224 kcal; tłuszcz 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,3 g, węglowodany 1,9 g w tym cukry <0,5 g, białko 14 g, sól 2,2 g.
Transport żywności ma ogromne znaczenie, a ponadto – jest dużym wyzwaniem logistycznym. Zwłaszcza w przypadku mięsa, które musi mieć zapewnione odpowiednie warunki termiczne, wilgotność, a także zabezpieczenie przed dostępem powietrza oraz bakterii.
Wszystkie oferowane przez Nas produkty, sprzedawane za pośrednictwem serwisu Allegro, są pakowane próżniowo w technologii VAC, która polega na umieszczeniu produktu w opakowaniu foliowym o małej przepuszczalności i usunięciu z niego powietrza oraz szczelnym termicznym zamknięciu.
Produkt zostaje następnie umieszczony w dostosowany wielkością, nośnością i pojemnością pojemnik termoizolacyjny, wyposażony we wkłady chłodzące zapewniające optymalne warunki temperaturowe podczas transportu.
Całość zabezpiecza opakowanie kartonowe. Wszystko to czynimy po to, żeby "smak z dawnych lat" docierał do Państwa z zachowaniem terminowości dostaw oraz świeżości naszych produktów.
Koszt pakowania w kwocie 10,00 PLN doliczany jest do cennika kosztów transportu.
Przetwórnia mięsa Kamiński to firma rodzinna, istniejąca od 1990 roku. W swojej stałej ofercie posiadamy około 150 gatunków mięsa i wędlin, które wyróżnia doskonały tradycyjny smak.
W 1990 roku nasza rodzinna pasja stała się naszą pracą dając początek firmie Kamiński. Od tamtej chwili dostarczamy najwyższej jakości produkty, które zachwycają idealnym „smakiem z dawnych lat”. Smakiem, który nadają naturalne składniki, tradycyjne sposoby przygotowywania i przez lata dopracowywane receptury. Wszystko po to, aby nasze produkty mogły na co dzień gościć w domach naszych klientów i cieszyć doskonałym smakiem.