Kiełbasa głogowska z szynki 540g Morliny
Kiełbasa wieprzowa, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona w osłonce naturalnej fi 30-32 mm, wyprodukowana z rozdrobnionego mięsa peklowanego, z dodatkiem surowców uzupełniających, przypraw, poddana obróbce termicznej wędzeniu, parzeniu.
PARAMETRY PRODUKTU:
Rodzaj: Kiełbasa
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Typ: Paczkowany
Metoda wytwarzania: Parzone, Wędzone
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: Średnio rozdrobnione
Składniki: Mięso wieprzowe z szynki 94%, sól, woda, przyprawy, aromat, cukier, dekstroza, aromat dymu wędzarniczego, stabilizator: difosforany; przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; jelito wieprzowe (osłonka jadalna). może zawierać zboża zawierające gluten (pszenicę, jęczmień),mleko łącznie z laktozą, soję, seler i gorczycę.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Kraj pochodzenia głównego składnika: Unia Europejska
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 6 °C
Waga jednostkowa brutto: 0,55 kg
Produkt składa się z połączonych kawałków mięsa: Nie
Produkt medyczny / Produkt akcyzowy: Nie dotyczy
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym: 84 szt.
Czy woda została dodana do produktu?: Tak
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 15 dni (dzień)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 17 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,1 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 243 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 243 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1009 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1009 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 17 g
Zawartość soli: 2,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 19 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 7,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 19 g
Cukry: 0,5 g
Zawartość węglowodanów: 1 g
.