Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 12,60 zł
- Kiełbaski Końskie 100g
- 20,71 zł z dostawą
- 10,50 zł
- Przyprawa do kiełbasy wiejskiej 100g
- 20,49 zł z dostawą
- 8,00 zł
- Przyprawa do Kiełbasy WIEJSKIEJ Wiejska 100g
- 16,99 zł z dostawą
Opis
Kiełbasa wiejska, wędzona, parzona. Do jej wyprodukowania używamy szynki wieprzowej, tłuszczu wieprzowego-słoniny, łopatki wołowej oraz naturalnych przypraw i ziół. Proces produkcji kiełbasy rozpoczyna się od odpowiedniego wytrybowania mięsa i poddania procesowi peklowania, następnie po upływie kilku dni mięso mielimy na sitkach o różnej gęstości oczek tak aby zachować odpowiednią strukturę gotowego wyrobu z wyeksponowaniem dobrej jakości mięsa jakie używamy. Kolejnym etapem jest umieszczenie gotowego farszu kiełbasianego w naturalnych jelitach a następnie kilku godzinne wędzenie dymem z drewna olchowego oraz krótki etap parzenia nadający kiełbasie kruchości.
Gotowy produkt charakteryzuje się idealnie wyczuwalnym bukietem naturalnych ziół i przypraw jakie używamy, jednocześnie uwydatniając smak mięsa wieprzowego. W przekroju naszej kiełbasy bardzo łatwo można dostrzec dużą ilość chudego mięsa które dominuje w naszym wyrobie, ilość tłuszczu ograniczamy do niezbędnego minimum bez którego nie udałoby się wyprodukować kiełbasy.
Wyrób nasz idealnie nadaje się do bezpośredniego spożycia, jako dodatek do kanapek, zup, żurków, można ją również używać do grillowania aczkolwiek ze względu na małą ilość tłuszczu będzie ona sucha w środku.
Nasze kiełbasy formujemy tak jak na załączonych zdjęciach w kształt pętek (jedno pętko-kształt owalny dookoła), podstawowa ilość pętek bez rozcinania kiełbasy waha się w ilości 1-4 natomiast waga w granicach 0,4-2 kg, wszystko uzależnione jest od grubości i długości jelita.
Aby ułatwić Państwu orientacyjne ilości przy składaniu zamówienia przedstawiamy przykładowe określenia i odpowiadającą im wagę kiełbasy:
-1 pętko (dookoła) w zależności od grubości jelita i długości pętka waga waha się w granicy 0,3-0,6kg,
-1 laseczka inaczej pół pętka waga w zależności od grubości jelita i długości waha się pomiędzy 0,2-0,4 kg
-4 pętka (dookoła) jest to największa ilość jaką robimy w jednym jelicie, waga w zależności od długości pętek i grubości jelita może się wahać pomiędzy 1,5-2,2kg,
-2 pętka (dookoła) zazwyczaja podstawowa ilość jaką potrzeba na 1kg kiełbasy, aczkolwiek podobnie jak we wcześniejszy przykładach waga może się wahać w granicy 0,8-1,2kg,
Jeśli mają Państwo jakieś szczególne wytyczne odnośnie długości pętek, grubości jelita, bądź chcieliby Państwo zakupić kiełbasę w jednym kawałku bez krojenia, prosimy się z nami skontaktować w celu dobrania odpowiedniej wielkości do Państwa preferencji.
Podana cena za 1 sztukę dotyczy 100 gram produktu, wysyłamy dowolną zamówioną ilość przez klienta. Dodając produkt do koszyka i wybierając: 1 sztuka to 100 gram, 2 sztuki 200 gram, 3 sztuki 300 gram itd. Waga całego pętka podana powyżej.
KIEŁBASA WIEJSKA
100g produktu gotowego powstało ze 125g mięsa.
Skład: szynka wieprzowa, tłuszcz wieprzowy-słonina, łopatka wołowa sól peklująca, czosnek, naturalne przyprawy i zioła.
Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji
Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.
Zamówienia wysyłane są przez nas tylko raz w tygodniu-w środy do godz. 14.00 tak aby następnego dnia zamówienie do Państwa dotarło (gdyby z powodu przyczyn losowych dzień wysyłki miał ulec zmianie, skontaktujemy się z Państwem w celu poinformowania o obecnym statusie realizacji zamówienia). Wysyłka odbywa się tylko raz w tygodniu z powodu ograniczonych możliwości jakie posiadamy oraz wielkości działalności jaką prowadzimy.
Produkty przez nas wysyłane najpierw są odpowiednio chłodzone a następnie pakowane próżniowo, w przypadku gdy na dworze panują temperatury powyżej 20 stopni, wnętrze pudełka wykładamy styropianem w celu ochrony przed ciepłem, dodatkowo do wnętrza pudełka wkładamy zamrożoną butelkę z wodą, która pozwala na utrzymanie odpowiedniej temperatury. W przypadku temperatur poniżej 20 stopni, do przesyłki w zupełności wystarczy zapakowanie próżniowo produktów i umieszczenie ich w samym pudełku, aczkolwiek gdyby klient sobie zażyczył możemy również zabezpieczyć produkty styropianem.
Zapraszamy na inne nasze aukcje jak również na stronę internetową Wędliny Lutobrok
ANMARK-Tradycyjne Wyroby Andrzej Marcyjański
Lutobrok 3
07-214 Zatory
Telefon: 517-209-824 /503-913-203
e-mail : marcyjanski@wedlinylutobrok.pl
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.