Chałwa naturalna- waniliowa Libańska
SKŁAD: miazga sezamowa Tahini, cukier, wanilia , kwasek cytrynowy ,baza chałwy -Ekstrakt korzenia (ekstrakt Halawa) czyli prawoślazu
Ta chałwa jest zrobiona według niezmienionej receptury od dziesiątek lat ta sama naturalna ,pyszna , libańska .
Chałwa jest mniej kaloryczna od czekolady. Powinni ją jeść chorzy po kuracjach wyniszczających ich organizm. Jedząc chałwę zbijamy nadmierną ilość złego cholesterolu
Zawarta w chałwie witamina E zapobiega uszkodzeniom tkanek atakowanych przez wolne rodniki i znacznie wzmaga energię. To skarbnica witamin (A, B1, B2, PP, B3, B9, E, H), oraz minerałów : magnez , żelazo ,potas , cynk, fosfor i wapń łatwo przyswajalnych przez organizm dzięki dużej zawartości węglowodanów,
oraz protein i aminokwasów ,cennych kwasów tłuszczowych, białka, przeciwutleniaczy.
Chałwa zawiera jeszcze jedną cenną substancję – kwas linolowy
Waga: 400 g Producent: Khater, Liban