KFD Masa Krówkowa, to kajmak słodzony erytrytolem, zawierający wyłącznie naturalnie występujące w mleku cukry, dzięki czemu dostarcza około 30% mniej kalorii niż w przypadku tradycyjnych tego typu produktów z dodatkiem sacharozy.
Produkt charakteryzuje się gładką, kremową konsystencją i intensywnym, karmelowo-mlecznym smakiem. Jest doskonałą propozycją dla osób, nie chcą rezygnować ze słodkich dodatków do potraw i świadomie sięgają po ich odpowiedniki o obniżonej kaloryczności.
Masa korówkowa ma mnóstwo zastosowań w kuchni, ceniona za wyrazisty smak i gęstą, kremową konsystencję, stanowiąc wyśmienity dodatek do ciast, lodów i innych deserów. Świetnie nadaje się do wafli, również tych ryżowych, owsianek i deserów proteinowych.
- Krystalizacja jest naturalnym procesem i nie stanowi wady produktu.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.
- Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych do 48 godzin.
- Produkt wytworzono z mleka i serwatki mlecznej, więc zawiera sporo laktozy, warto mieć to na uwadze w przypadku nietolerancji, lub nadwrażliwości na laktozę.
- Erytrytol stanowiący główną substancję słodzącą produktu jest nieco mniej słodki od zwykłego, białego cukru, ma też specyficzny dla siebie posmak, więc pewne różnice między tradycyjnym kajmakiem a niniejszym produktem, są naturalne.