Zdjęcie produktu ma charakter podglądowy.
Aukcja dotyczy smaku: Wanilia z truskawką
Produkt bazuje na surowcu bez laktozy (poniżej granicy oznaczalności) - surowiec został poddany procesowi hydrolizy laktozy do dwóch cukrów prostych - galaktozy i glukozy. Jest to istotna informacja dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Zmiana surowca ma również niewielki wpływ na smak, woń i kolor produktu.
KFD Regular WPC 80 Instant to produkt, w którym głównym składnikiem jest w 100% czysty koncentrat białka serwatkowego. Produkt charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością (ale nieco słabszą niż wersja Premium) i delikatnym smakiem. Brak laktozy skutkuje brakiem specyficznej kleistości po wymieszaniu z wodą.
Surowiec został stworzony przy wykorzystaniu procesu ultrafiltracji, co pozwala na otrzymanie produktu wyróżniającego się niską zawartością tłuszczów i cukrów.
KFD Regular WPC 80 Instant - zawiera aż około 80% prawdziwego białka w suchej masie, bez np. dosypek wolnych aminokwasów lub zaniżania ilości białka do 60-70%.
Produkt powstał z myślą o osobach, dla których nie smak a wysoka zawartość prawdziwego białka - bez zbędnych, w opinii wielu klientów, dodatków (np. zagęstników czy barwników) jest najważniejsza.
Zaletą WPC Regular, może być brak białek pochodzenia roślinnego - m.in. soi, pszenicy (znanej jako peptyd l-glutaminy), ryżu lub np. innych - mniej wartościowych - dodatków.
KFD Regular WPC 80 nie posiada enzymów trawiennych, które, przyjmowane przede wszystkim w produktach amerykańskich, służą często jako element maskujący niskiej jakości surowiec, posiadający ogromne (jak na preparat dla ludzi) dawki laktozy (cukier mleczny). Zamiast tego, zastosowano surowiec bez laktozy, skutecznie eliminując problem nietolerancji tego disacharydu.
Koncentrat serwatki to białko szybko wchłanialne. Dzięki temu jest znakomitym uzupełnieniem diety każdego entuzjasty sportu, co - w połączeniu z właściwym treningiem i zbilansowaną dietą - wspiera wzrost masy mięśniowej lub redukcję tkanki tłuszczowej.
Uwagi dotyczące smaków
- Do smaku "czekolada mleczna" / "czekolada", aby uzyskać smak prawdziwej czekolady, należy dodać we własnym zakresie 25 g kakao (do 750 g białka). KFD nie dodaje kakao, ponieważ produkt byłby droższy o 15 % (różnica w stawkach VAT), dlatego taniej wychodzi kupić kakao osobno i wymieszać we własnym zakresie.
- Ze względu na brak zagęstników oraz laktozy, produkt po wymieszaniu z wodą jest bardziej wodnisty niż produkty zawierające laktozę. Surowiec bez laktozy wpływa również delikatnie na smak (inaczej smakują cukry proste), barwę i woń.
- Jeśli komuś zależy na lepszym smaku, powinien używać zamiast wody - mleka.
- W przeciwieństwie do Premium WPC, białko regular jest tańsze ponieważ może zmieniać się surowiec, ale bez zmian takich parametrów jak ilość białka w białku czy pozostałych składników. Może się różnić delikatnie smak, zapach czy barwa.