Śmietanka Polska Deserowa UHT 30% 1 L - Mlekovita
Śmietanka UHT 30% jest produktem najwyższej jakości, wytworzonym z wyselekcjonowanego surowca przy zastosowaniu nowoczesnego procesu ultrafiltracji, który zapewnia czystość mikrobiologiczną produktu, a jednocześnie zachowuje jego cechy smakowe.
Asortyment śmietanek doskonale wpisuje się do każdej kuchni, konsumenci maja bowiem do wyboru opcje o różnej zawartości tłuszczu: 30% i 36% w pojemnym kartoniku 1 l.
Mają szerokie zastosowanie kulinarne:
- śmietanki 12% i 18% idealnie podkreślają smak wykwintnych i domowych zup, sosów, sałatek oraz dań mięsnych.
- śmietanki 30% i 36% to zaś wyśmienita podstawa do słodkich kremów i deserów.
Śmietanka 36% jest doskonała do: ubijania, dekoracji, deserów, kremów.
Zastosowanie śmietanki
Przed ubiciem śmietankę należy schłodzić w temperaturze 6-8°C przez 12 godzin.
Śmietanka to świetna propozycja na lato. Idealnie przyozdobi desery, lody, czy ciasta. Podstawa kremów do tortu, świetna do kawy oraz polecana przy diecie niskowęglowodanowej Keto, czy Low Carb.
Składniki
śmietanka, białka mleka stabilizator - karagen
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna 1204 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 30 g - w tym kwasy nasycone 20 g
Węglowodany 3,2 g - w tym cukry 3,2 g
Białko 2,3 g
Sól 0,08 g
Informacje dodatkowe
Przed otwarciem wstrząsnąć. Przed ubiciem śmietankę należy schłodzić w temperaturze 6°C- 8°C przez 12 godzin. Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin. Nie zamrażać.