Niepowtarzalna kompozycja starannie dobranych pomidorów z dodatkiem chili, słodzony nierafinowanym cukrem z trzciny cukrowej.
Bez dodatku substancji zagęszczających, substancji konserwujących, substancji wzmacniających smak oraz innych dodatków “E”.
Bardzo ważną informacją jest to, że 100 g ketchupu powstało z 232 g pomidorów. Standardowa ilość pomidorów w składzie nie przekracza 190 g i waha się w okolicach 140-160 g. Na dodatek Ketchup Premium nie zawiera dodatku żadnych substancji zagęszczających, w tym również skrobi. Jest to ogromna rzadkość. Ponadto producent informuje jaką ilość cukru dodał do produktu.
Na uznanie zasługuje szklane opakowanie i zastosowanie nierafinowanego cukru
Składniki:
- Przecier pomidorowy 72% ( 232 g pomidorów/100 g ketchupu)
- Cukier trzcinowy nierafinowany 18 %
- Sól
- Ocet spirytusowy
- Chili
- Naturalny Aromat
W 100 ml produktu:
- energia: 523 kJ / 123 kcal
- tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
- węglowodany: 26 g w tym cukry: 23 g
- białko: 1,9 g
- sól: 2,1 g
Produkt BEZGLUTENOWY i odpowiedni dla WEGAN.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Producent: Develey
Kraj pochodzenia: Polska
Żeberka w czerwonej marynacie Z Pikantnego Ketchupu Premium Develey
Składniki:
- 1 kg żeberek
- 12 łyżek oleju
- 6 łyżek ketchupu Pikantnego Premium Develey
- 1 łyżeczka miodu
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka rozmarynu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Żeberka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku. Do miseczki przelać olej. Dodać do niego ketchup Pikantny Premium Develey oraz miód. Całość dokładnie wymieszać. Wówczas wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać jeszcze zioła prowansalskie oraz rozmaryn. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą marynatą dokładnie natrzeć żeberka. Wstawić do lodówki na cała noc. Następnego dnia można upiec na rozgrzanym ruszcie lub przełożyć do rękawa do pieczenia.
Wstawić od piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1,5 godziny.