Bliźniacza receptura uznanego Ketchupu Premium wyprodukowana wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych upraw rolnictwa ekologicznego i bez wszelkich dodatków „E”. Kompozycja wysokiej zawartości europejskich pomidorów (232g na 100g produktu) oraz unikalnie dobranych przypraw i cukru z trzciny cukrowej. Naturalne źródło cennego potasu i likopenu. Wyprodukowany z troską o środowisko i z zachowaniem rygorystycznych metod zrównoważonej produkcji i wymogów kontroli produkcji ekologicznej.
Produkt nie zawiera substancji zagęszczających, konserwujących i wzmacniających smak
Ketchup świetnie wzbogaci smak kanapek, frytek, mięs, dań z grilla i innych potraw. Przetwory pomidorowe to wartościowe źródło potasu, a także likopenu, który jest naturalnym przeciwutleniaczem. Składnik ten uwalnia się w procesach przetwarzania - przetwory mają go więcej niż świeże pomidory.
Składniki:
- Przecier pomidorowy* 70% ( 232 g pomidorów/100 g ketchupu)
- Cukier trzcinowy* 20 %
- Sól
- Ocet spirytusowy*
- Naturalny Aromat Goździków
*składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego.
W 100 ml produktu:
- energia: 503 kJ / 119 kcal
- tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: < 0,1 g
- węglowodany: 26 g w tym cukry: 26 g
- białko: 1,7 g
- sól: 2,1 g
Produkt BEZGLUTENOWY.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Producent: Develey
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatności do spożycia: 02/12/2023
Meksykański koktajl krewetkowy z awokado, kolendrą i limonką z dodatkiem ketchupu BIO Develey
Składniki:
- 1 średnia cebula
- 6 ząbków czosnku
- 2 łyżki soli
- 1 łyżka świeżo mielonego pieprzu
- 3/4 szklanki Ketchupu BIO Develey
- 2/3 łyżki soku z limonki
- kilka kropel Tabasco
- 1 średni ogórek
- 2 dojrzałe awokado
- 1 zielona papryka
- 1 pęczek kolendry, posiekanej
- 20-24 szt (ok. 700-800 g) krewetek
- ćwiartki limonki do podania
- 1 papryczka chilli/jalapeno
- opcjonalnie: kukurydziane nachosj
Przygotowanie:
- Cebulę, czosnek i chili siekamy. Ogórek, awokado i zieloną paprykę kroimy w drobną kostkę.
- Krewetki obieramy i czyścimy. Gotujemy na parze przez kilka minut, aż będą różowe.
- W dużej misce mieszamy składniki na sos koktajlowy i doprawiamy.
- Koktajl przekładamy do 4 szklanek, na górę układamy po kilka krewetek. Skrapiamy limonką i posypujemy kolendrą, chili i odrobiną soli morskiej. Podajemy z kukurydzianymi nachosami.