Kenia AA +
Miejsce pochodzenia: Afryka
Rodzaj: Mielona
Waga: 500 g
Smak: Jedna z najbardziej cenionych afrykańskich kaw. Cechuje ją szlachetna kwaskowatość i bogate nuty cytrusów i czerwonych owoców. Bogaty smak, przepełniony mocnymi afrykańskimi akcentami.
Aromat: Nuty cytrusowe, jagodowe, jeżynowe
Zastosowanie: Parzenie alternatywne, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody zaparzania
Arabika Kenia AA + uprawiana jest na wysokości około 1500 do 2100 m n.p.m. Do głównych kawowych rejonów należą płaskowyże położone w okolicach gór Mount Kenya. Niezwykły smak i aromaty arabika z Kenii zawdzięcza połączeniu kwaskowatej gleby oraz optymalnej ilości słońca. Na smak i aromat arabiki wpływ mają również okresowe deszcze oraz wysokość na której rosną krzewy kawowca. Plantatorzy przetwarzają Kenie AA+ metodą na “mokro”, po czym poddawana jest starannej selekcji. Oznaczenie ziaren symbolem AA, wskazuje na najwyższą jakość ziaren. Arabika Kenia AA+ charakteryzuje się owocowym, cytrusowym smakiem.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.