KELP (JOD) 100KAPS YANGO
KELP określa grupę wodorostów o charakterystycznym brązowo-zielonym zabarwieniu. Jej głównym składnikiem jest morszczyn pęcherzykowaty. To alga, której skład uzależniony jest od pochodzenia geograficznego, warunków środowiskowych i sezonu, jednak cechą wspólną jest szczególne bogactwo zawartego w nim jodu.
Jod jest niezbędnym pierwiastkiem do produkcji hormonów tarczycy – tyrozyny i trójjodotyroniny. Wpływa m.in. na przemiany metaboliczne, oddychanie komórkowe, funkcje rozrodcze, wydzielanie hormonów (np. wzrostu), a nawet rozwój fizyczny i umysłowy. Niedobór jodu może prowadzić do poważnych konsekwencji spowodowanych nieprawidłową pracą tarczycy.
Składnik aktywny
1 kapsułka
Jod pozyskiwany z morszczynu pęcherzykowatego
150 µg (100%)*
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody rano po posiłku.
Masa netto: 53 g.
Składniki: Inulina, ekstrakt z morszczynu pęcherzykowatego (Fucus vesiculosus).Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie) Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa. Wyprodukowano w UE.
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępnym dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.