Perełki kawiorowe imitujące kawior z jesiotra to produkt przypominający kawior naturalny pod względem właściwości smakowych oraz wizualnych. Soczysta struktura i wyrazisty kolor ziarenek komponują się z wieloma potrawami. Imitacje kawioru nie zawierają cholesterolu oraz cukru, są źródłem białka, kwasów omega 3 oraz 6, mają niską zawartość tłuszczu.
Składniki: bulion rybny (pstrąg tęczowy* (Oncorhynchus mykiss) i (lub) łosoś* (Salmo salar)), sól, farsz z dorsza** (Pollachius virens), tłuszcz rybny spożywczy (pstrąg tęczowy* (Oncorhynchus mykiss) i (lub) łosoś* (Salmo salar)), olej słonecznikowy, substancje zagęszczające: E466, alginian sodu z brunatnych alg, karagen z czerwonych alg, E417, guma arabska (włókna pokarmowe); cukier, aromaty (zawierają naturalne aromaty, ziarna, mleko, skorupiaki, gorczycę, wzmacniacze smaku: Е621, Е631, Е627, Е635; przeciwutleniacz mieszanina tokoferoli), barwniki: węgiel roślinny, karoteny (zawierają przeciwutleniacz alfa-tokoferol); regulator kwasowości kwas cytrynowy, substancja konserwująca sorbinian potasu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 183 kJ / 44 kcal, tłuszcz 4,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g, węglowodany 1,1 g, w tym cukry 0,3 g, białko 0,3 g, sól 3,3 g.
Masa netto: 230 g
Przechowywać w temperaturze od + 2 °С do + 6 °С.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od + 2 °С do + 6 °С, spożyć w ciągu 48 godzin.
*- Produkt akwakultury. **- Wyprodukowano z mrożonego surowca.
Miejsce pochodzenia głównego składnika: produkt pochodzi spoza obszaru UE.
Producent: SP „Santa Bremor” OOO, Katin Bor 106, Brześć, Białoruś.