Kawior Czerwony z dzikiego łososia Gorbuscha 250g
Kawior czerwony z łososia Gorbusza LEMBERG
Puszka: 250g
Gorbusza to ryba oceaniczna, poławiana głównie dla kawioru.
Kawior z Gorbuszy jest jasno pomarańczowej barwy i przechodzi w mocno czerwony kolor.
Kawior czerwony - odmiana kawioru, pozyskiwana z ryb łososiowatych. Odwrotnie niż kawior czarny, jest tym cenniejszy, im jego ziarenka są drobniejsze.
Kawior z łososia Gorbuszy to jeden z najpopularniejszych rodzajów kawioru z łososia. Stosunek jakości do ceny jest wyjątkowo dobry. Ikra rybiego łososia w kolorze pomarańczowym ma delikatny i doskonały smak. Kawior jest bogaty w białko, witaminy i pełnowartościowe kwasy omega 3 i omega 6, co czyni go niezbędnym dla zdrowego odżywiania
Gorbusza jest gatunkiem ryby anadromicznej z rodziny łososiowatych.
Gorbusza to ryba oceaniczna, poławiana głównie dla kawioru.
Ikra ryby sięga do 4-6 mm średnicy. Ziarna są mocno oddzielone od siebie, posiadają przyjemny zapach, ziarenka ikry nie mogą być ze sobą pozlepiane.
Czerwony kawior to także znakomity dodatek do wina musującego, wytrawnego, albo lekkiego białego wina.
Składniki:
- kawior z łososia gorbuscha,
- sól,
- kwas sorbinowy