Kawior czerwony z łososia Gorbusza
Słoik: 100 g.
Gorbusza to ryba oceaniczna, poławiana głównie dla kawioru.
Kawior z Gorbuszy jest jasno pomarańczowej barwy i przechodzi w mocno czerwony kolor.
Kawior czerwony - odmiana kawioru, pozyskiwana z ryb łososiowatych. Odwrotnie niż kawior czarny, jest tym cenniejszy, im jego ziarenka są drobniejsze.
Gorbusza to ryba oceaniczna, poławiana głównie dla kawioru.
Ikra ryby sięga do 4-6 mm średnicy. Ziarna są mocno oddzielone od siebie, posiadają przyjemny zapach, ziarenka ikry nie mogą być ze sobą pozlepiane.
Kawior podaje się z tostami, krakersami, z masłem lub blinami. Czerwony kawior to także znakomity dodatek do wina musującego, wytrawnego, albo lekkiego białego wina.
Zapraszamy do odbioru osobistego we Wrocławiu przy ulicy Łokietka 18.
W naszym asortymencie znajdą Państwo wiele produktów z Ukrainy, Białorusi oraz Rosji.