Kawior z pstrąga to najwyżej jakości produkt o unikalnym smaku, naturalny, bogaty w wiele ważnych witamin: witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6, B9 i B12), witamina D i E oraz soli mineralnych - cynk, fosfor, jod, magnez, potas, sód, wapń i żelazo, które mają istotny wpływ na organizm.
Naturalne antyoksydanty, tj. witamina A, witamina E i cynk, które obecne są w kawiorze, również działają ochronnie na układ nerwowy, hamują procesy starzenia się organizmu czy zapobiegają powstawaniu nowotworów. Pomagają one złagodzić stres oraz napięcie, a także skutecznie poprawiają nastrój.
W składzie kawioru znajduje się także łatwo przyswajalne białko, kwas foliowy i lecytyna, co skutecznie obniżają ryzyko powstawania zakrzepów, rozwoju chorób serca oraz znacznie poprawia krążenie krwi.
Nienasycone kwasy tłuszczowe przyspieszają metabolizm, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi oraz przyspieszają oczyszczanie wątroby z zalegających toksyn.
Składniki: Składniki: ikra pstrąga* (Oncorhynchus mykiss) (kraj pochodzenia: EU), sól, substancje konserwujące: E202, E 211.
waga:200g
Wartość odżywcza na: 100 g
Wartość energetyczna: 978 kJ / 233 kcal
Tłuszcz: 10,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,4 g
Węglowodany: 3 g
Białko: 30,6 g
Sól: 3 g
słoik 100g.