Aakerman Kawior z ikry łososia 50 g
Aakerman
Opis szczegółowy
Kawior z łososia sporządzany wg oryginalnej szwedzkiej receptury z surowca najwyższej jakości. Doskonały dla prawdziwych smakoszy. Charakteryzuje się dużą granulaturą, dzięki czemu jest bardzo dobrze wyczuwalny, ale jednocześnie prezentuje się bardzo dobrze jako element dekoracji potrawy.
Parametry produktuNazwa systematyczna w języku łacińskim: Oncorhynchus tschawytscha
Zawartość netto: 50 g
Waga jednostkowa brutto: 0,13 kg
Stopień rozdrobnienia: Perełki
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 364 op. zb. (DU)
Liczba opakowań konsumenckich: 6 szt.
Waga brutto: 750 g
Obróbka termiczna: surowa
Stopień obrania: Bez skorupy, tylko mięso
Kod CN: 1604 31 00
Wymiar opakowania (SxWxG): 69 x 34 x 69 mm
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 26 op. zb. (DU)
Metoda produkcji: Złowione w hodowli
Składniki: Ryby-ikra łososia
Typ: Paczkowany
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 8 °C
Liczba warstw na palecie: 14 warstw (warstwa)
AlergenySkorupiaki i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
PrzechowywanieSposób przechowywania: przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywczaWartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 240 kcal/100g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 4 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 31 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,1 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1000 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 11 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,5 g
Wielkość porcji: 50 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kraj pochodzenia: Szwecja
Sposób przechowywania: Schładzać
Termin ważności: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Skład produktu: 96,5% ikra łososia pacyficznego keta (Oncorhynchus keta)*. sól. *Wyhodowane w Oceanie Pacyficznym (FAO 67)
na 100 g produktu:Energia 1000 kJ/239 kcalTłuszcz 13,0 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe2,5 gWęglowodany 0,5 gw tym cukry 0,0 gBiałko 30,0 gSól 3,5 g