KAWIARKA - TYGIELEK DO PARZENIA KAWY HERBATY PO TURECKU
Jest to idealne naczynie dla osób uwielbiający aromat i walory smakowe prawdziwej, mocnej kawy. Pozwala on wydobyć nuty smakowe ze zmielonych ziaren. Jest przeznaczony do parzenia kawy po turecku lub kawy po arabsku. Tygielek przypomina szklankę z długą rączką, szerszy przy dnie naczynia.
Najważniejsze cechy produktu:
- Tygielek wykonany ze stali nierdzewnej.
- Wyprofilowany "dzióbek" ułatwia nalewanie.
- Idealny do parzenia kawy po turecku
- Idealny do parzenia kawy, herbaty lub podgrzewania mleka.
- Łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu.
- Pojemność: do 500ml.
Wymiary:
23 x 8 x 14,5 cm
*Na opakowaniu widnieje informacja, że jest on 1L - służy do zaparzenia maksymalnie do 500ml kawy bądź herbaty.
Nadaje się do kuchenek: gazowej, ceramicznej, elektrycznej, halogenowej.
Instrukcja użytkowania:
- Wsypujemy kawę i zalewamy wodą.
- Tak przygotowaną mieszankę wstawiamy na ogień bądź płytę grzewczą.
- Gdy poziom kawy zacznie się podnosić, a na wierzchu pojawi się pianka to zdejmujemy tygielek z gazu.
- Zachowaj środki ostrożności gdy unosi się wrząca kawa w tygielku.
- Czynność powtarzamy 2-3 razy po czym gotową kawę przelewamy do szklanki.
Pyszna kawa jest już całkowicie gotowa do spożycia !