DOSKONAŁA KAWA ZIARNISTA PROSTO Z REGIONALNEJ WŁOSKIEJ PALARNI KAW FANTINI Z REGIONU LAZIO (RZYM)
Zapraszamy Cię do zanurzenia się w czarującym świecie włoskiej kultury kawowej. Dołącz do nas w tej pełnej smaku przygodzie. Pozwól, że Kawaroma będzie Twoim zaufanym towarzyszem w poszukiwaniu doskonałej filiżanki kawy, dostarczając nie tylko wyjątkowego smaku, ale również uczucia ciepła, pasji i wspólnoty przy każdym łyku.
KAWA FANTINI ROMA - 4 STELLE
Średnio palona mieszanka ziaren o głębokim smaku oraz aksamitnym wykończeniu. Doceniana przez koneserów kawy ze względu na najdelikatniejsze ziarna Arabica pochodzące z Kostaryki i Gwatemali. Nutkę czekolady oraz owocowy posmak zawdzięcza ziarnom indyjskiej coffea canephora. Mieszanka zawierająca stosunkowo największą ilość ziaren arabica z pośród naszych mieszanek.
- opakowanie 1kg
- kawa ziarnista
- mieszanka: arabica, caffea canephora
- body: 3/5
- kwasowość: 3/5
- balans: 5/5
- słodycz: 5/5
- aromat: 4/5
- intensywność: 3/5
- nuty smakowe: najwięcej owocowe, mniej kwiatowe i korzenne, w niewielkim stopniu czekoladowe.
DATA WAŻNOŚCI: 05-07-2025
Kawy pakowane bezpośrednio po wypaleniu w palarni Fantini otrzymują zawsze dwuletnią datę ważności.
Zapraszamy także do zapoznania się z innymi naszymi ofertami.
O PALARNI FANTINI
Caffè Fantini to firma zajmująca się wypalaniem kawy w regionie Lazio, która od lat 60. z rzemieślniczym podejściem, dąży do osiągnięcia najwyższej jakości swoich produktów. Marka Fantini, która jest synonimem kawy w całym Rzymie, cieszy się międzynarodowym uznaniem w 16 różnych krajach, od Kanady po RPA. Doświadczenie marki Fantini sprawia, że jest w stanie wyrazić najwyższą jakość we wszystkich swoich wariantach: single-origin, mieszanki, mieszanki organiczne, kawa bezkofeinowa, żeń-szeń, jęczmień, napary, czekolada i kawa z dodatkiem "superfoods". Marka Fantini to synonim włoskiego stylu, który tworzy poczucie domu, który smakuje sztuką, modą i kulturą, doświadczeniami, którymi należy się cieszyć i doceniać.
Caffè Fantini jest wypalana w Ardea, w prowincji Rzymu. To tutaj znajduje się fabryka, w której odbywa się cały proces powstania produktu - od przybycia worków z surową kawą do ostatecznego pakowania, z drobiazgową dbałością o każdy krok.