Najwyższej jakości ziarna kawy z gatunku Arabica w Peru.
Kawa bezkofeinowa nie jest w 100% wolna od kofeiny. Większość bezkofeinowych zawiera 2-3% naturalnej kofeiny, zwykle od 1 do 7 miligramów na filiżankę. Nasza kawa bezkofeinowa jest pozyskiwana metodą Swiss Water Process, w której kawa jest wolna od chemicznych dodatków i przetwarzana przy użyciu możliwie najczystszej wody. Właśnie dlatego organiczna kawa może zachować swoje certyfikaty ekologiczne.
W celu usunięcia kofeiny z zielonych ziaren moczy się kawę w wysokiej jakości wodzie, która jest dobrym rozpuszczalnikiem. Wyekstrahowany roztwór przepuszcza się przez filtry węglowe eliminując z niego niemalże do zera cząsteczki kofeiny.
Profil smakowy: delikatny posmak mlecznej czekolady, wyczuwalne nuty słodu, zboża i orzechów.
Perfekcyjna kompozycja dla osób dbających o zdrowy tryb życia, ceniących organiczne produkty bez dodatków sztucznych w procesie upraw.
Z miłości do małej czarnej w Quba Caffe już od niemal dziesięciu lat wypala się kawę. W procesie tworzenia wyjątkowych mieszanek korzystamy z wiedzy i doświadczenia już na etapie wyboru surowca. Starannie wyselekcjonowane ziarno poddajemy procesowi palenia w tradycyjnym piecu bębnowym.
Za jakość naszych kaw odpowiada brązowy medalista Mistrzostw Polski Roasting 2020, czyli Palenia Kawy.
Staramy się, aby w naszym portfolio każdy klient znalazł coś dla siebie - od idealnych blendów pod espresso do aromatycznych Arabik do metod przelewowych.
Dostępne warianty: 250g
Czy Peru Bezkofeinowa jest kawą dla mnie?
Tak, jeśli:
- Szukasz kawy bezkofeinowej, która nie odbiega smakiem od klasycznej.
- Jesteś amatorem kaw z Ameryki Południowej.
- Prowadzisz zdrowy tryb życia
- W twojej kuchni dominują produkty organiczne
Cechy produktu:
- Producent: Quba Caffe
- Palarnia: Polska
- Profil smakowy: mleczna czekolada, słód, orzechy
- Intensywność: średnia
- Kwasowość: średnia
- Słodycz: średnia
- Gorycz: niska
- Body: niskie
- Aromat: wysoki
- Zawartość kofeiny: bezkofeinowa
Świetnie sprawdzi się do parzenia w:
- ekspres automatyczny
- ekspres kolbowy
- ekspres przelewowy
- french press
- kawiarka
- Aeropress
- sposób tradycyjny