Kawa ziarnista No. 6
100% Arabika – mieszanka różnych odmian wyśmienitych Arabik z segmentu Specialty (Kolumbia i Peru).
Wykorzystaliśmy ziarna pochodzące z różnych metod obróbki (myta, natural). Kawa pochodząca z obróbki naturalnej charakteryzuje się wyższą słodyczą oraz intensywniejszym smakiem i aromatem dojrzałych owoców. To właśnie pozwoliło nam stworzyć kompleksowy blend dla bardziej wymagających kawoszy. W klasycznym espresso odnajdziesz: przyjemną cytrusową kwasowość, miodową słodycz oraz niską gorycz. W aromacie kwiaty i melasa. Niskie body. Jeśli nie posiadasz ekspresu ciśnieniowego, mieszanka No. 6 świetnie sprawdzi się zaparzona za pomocą metod alternatywnych – w Aeropressie, kawiarce czy French Pressie.
Polecana do kaw czarnych, bardzo delikatna w kawach mlecznych.
Profil smakowy: wędzona śliwka, czekolada
Z miłości do małej czarnej w Quba Caffe już od niemal dziesięciu lat wypala się kawę. W procesie tworzenia wyjątkowych mieszanek korzystamy z wiedzy i doświadczenia już na etapie wyboru surowca. Starannie wyselekcjonowane ziarno poddajemy procesowi palenia w tradycyjnym piecu bębnowym. Staramy się, aby w naszym portfolio każdy klient znalazł coś dla siebie - od idealnych blendów pod espresso do aromatycznych Arabik do metod przelewowych.
Dostępne warianty: 250 g / 1000 g
Czy No. 6 Sticky Chocolate jest kawą dla mnie?
Tak, jeśli:
Cenisz sobie kawy wysokiej jakości
Lubisz stuprocentowe Arabiki
Szukasz kawy o wyższej kwasowości
Lubisz owocowe aromaty
Kawa ziarnista, świeżo palona w lokalnej palarni. 100% Arabica. Przyjemna kwasowość, armoaty wędzonej śliwki i czekolady.