SPECIALTY COFFEE
Kraj: Gwatemala
Gatunek: Arabica
Region: Rio Azul
Wysokość: 1800m n.p.m.
Odmiana: Bourbon, Caturra, Catuai
Obróbka: Washed
Profil smakowy: czerwona porzeczka, zielone jabłko, miód
SCA score: 85
Metody parzenia: ciśnieniowe, ekspres przelewowy, french press
Kawa specialty z Gwatemali jest wyjątkową i cenioną odmianą. Charakteryzuje się wysoką jakością dzięki specyficznym warunkom klimatycznym, glebowym i wysokościowym plantacji. Ziarna są często uprawiane na stromych wzgórzach, osiągając wysokość od 1600 do 2000m n.p.m.. Procesy uprawy, takie jak zacienienie drzew, ręczne zbieranie, oraz różne metody przetwarzania, nadają kawie unikalny profil smakowy. Oczekuj nut kwiatowych, owocowych, delikatnej kwasowości i subtelnej słodyczy. Gwatemala Rio Azul to prawdziwe doświadczenie dla miłośników kaw specialty.
Potrzebujesz zmielić kawę?
Nie ma problemu!
Wpisz pod jaką metodę i gotowe!