Kawa ziarnista COSTA RICA TERAZZU 2X 1000g 100% Arabica świeżo palona CORAZON DE GRANO.
Kupując na tej aukcji otrzymujesz 2X 1000g wspaniałej świeżo palonej kawy COSTA RICA TERAZZU 100% ARABICA
WYPALANEJ W DNIU ZAMÓWIENIA.
Kawa ziarnista Costa Rica Tarazzu ŚWIEŻO PALONA 2x1000g
Informacje:
Rodzaj kawy: kawa ziarnista
Gatunek: 100% Arabika
Pochodzenie: Kostaryka
Region: Central Valley - Heredia
Wysokość upraw: 900-1500 + m.n.p.m.
Masa netto:2X1000g
Smak i aromat: - czysty, bogaty, intensywny - mocne nuty czekoladowe, zrównoważone nutami pomarańczy, vanilii i suszonej moreli
niska kwasowość
Cechy:
Stopień palenia: średni
Moc
kofeina: 2,5/5
Kawa COSTA RICA TERAZZU to prawdziwa perła kawowego imperium. Ma złożony profil smakowy, bez nadmiernej kwasowości oraz niepowtarzalny aromat. Charakteryzuje się nasyconym, głębokim smakiem z odrobiną owocowej słodyczy. To kawa jedyna w swoim rodzaju, która oczaruje każdego.
Uprawy na wysokogórskim terenie, szczególny mikroklimat oraz żyzne, wulkaniczne gleby przyczyniają się do uzyskania najwyższej jakości arabiki, która jest zdecydowanie najszlachetniejszą z kostarykańskich kaw. Co więcej, kawa ziarnista uprawiana w rejonie Tarrazu uważana jest za najlepszą na świecie, gdyż jej smak i aromat jest czysty, pozbawiony zanieczyszczeń środowiska czy nadmiernej ilości pestycydów.
Oferujemy kawę świeżo paloną tylko z najwyższej jakości ziaren Single Origin czyli pochodzących z jednego ściśle określonego obszaru.
Takie kawy mają charakterystyczny i wyrazisty smak.
Kawa z czasem traci swoje walory smakowe i zapachowe bez względu na opakowanie, markę czy cenę.
Optymalnym czasem na spożycie kawy według Baristów to 3 miesiące od wypalenia.
Praktycznie po pięciu sześciu miesiącach niewiele aromatu w kawie pozostaje.
Jedyny sposób to parzyć kawę tylko świeżo paloną i zmieloną tuż przed zaparzeniem.
KAŻDEGO DNIA WYPALAMY ŚWIEŻĄ KAWĘ, A WIĘC MASZ GWARANCJĘ ŻE PRODUKT TRAFI DO CIEBIE ŚWIEZY.
Zanim ziarna kawy wylądują w Twoim kubku, przebywają długą drogę. Zbierane ręcznie w odległych krajach, takich jak Brazylia, Kolumbia czy Indie, udają się w podróż do najważniejszego miejsca – palarni kawy.
To właśnie tu wydobywamy ich wyjątkowy smak i aromat.
Istnieje wiele metod wypalania ziaren,w profesjonalnych palarniach nad przebiegiem całego procesu czuwa doświadczony mistrz palenia.
To on dba o to, aby wypalona została odpowiednia ilość ziaren, aby temperatura była optymalna, a sposób chłodzenia ziaren najbardziej adekwatny dla danego rodzaju kawy.
Dzięki temu w palarniach kawy każdego dnia wypalane są najwyższej klasy ziarna.
Podstawą dobrej kawy, są dobrze i odpowiednio zmielone ziarna. Jeżeli nie masz swojego młynka, a marzy Ci się w domu kawa jak w kawiarni, to chętnie zmielimy zamówioną przez Ciebie kawę.
Każde opakowanie kawy zmielonej zgrzewamy i bezpiecznie wysyłamy, aby kawa nie straciła aromatu.
Jeżeli potrzebujesz pomocy przy wybraniu sposobu mielenia,
daj nam znać – chętnie pomożemy ;)
OPAKOWANIA :
Stosowane przez nas opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy.
Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania.
Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.
Opakowanie zawiera:
- Zamek strunowy
- Atrakcyjny wygląd
- Wysoką jakość wykonania
Życzymy Państwu udanych zakupów,
CORAZON DE GRANO