Kawa ziarnista COLUMBIA SUPREMO 2X1kg 100% Arabica świeżo palona CORAZON DE GRANO.
Kupując na tej aukcji otrzymujesz 2X1kg wspaniałej świeżo palonej kawy COLUMBIA SUPREMO 100% ARABICA
WYPALANEJ W DNIU ZAMÓWIENIA.
Kawa Columbia Supremo to bez wątpienia najdoskonalsza kolumbijska kawa, produkowana na ogromnych plantacjach, rozciągających się wzdłuż malowniczych Kordylierów. Kolumbijskie oznaczenie “supremo” oznacza najwyższą jakość.
Kolumbia to lider w światowej produkcji kawy. Ogromne tereny i zróżnicowany klimat pozwalają na całoroczną uprawę, dzięki czemu może nieustannie cieszyć się świeżą, kolumbijską kawą. Co ciekawe, w Kolumbii produkowane jest podczas dziesięć milionów worków kawy rocznie – nie obniża to jednocześnie jej jakości, ponieważ przy zbiorach pracuje kilka milionów osób. Kawa ta wyróżnia się doskonałą powtarzalnością – ziarna są starannie selekcjonowane i zbierane dopiero w momencie, kiedy są idealnie dojrzałe. Owocom kawowca towarzyszą plantacje bananów, które mają niezwykle pozytywny wpływ na ziarna. Lokalizacja upraw sprawia, że są one jedną z najważniejszych atrakcji turystycznych Kolumbii – każdego roku turyści mogą podziwiać wyjątkowe widoki ogromnych plantacji, rozciągających się u podnóży Kordylierów.
INFORMACJE:
Aromat: czysty, orzechowy
Kwasowość: 2/5
Wysokość upraw: 1200-2000 m.np.m
Smak: owoce cytrusowe, karmel, czekolada
Rodzaj palenia kawy: średnie
Plantacja/Region: Antioquia, Huila,
Moc: 3/5
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Gatunek: 100% Arabica
Intensywna w smaku, idealna o każdym poranku.
Nadzwyczajnie jedwabista i z wyczuwalną nuta orzecha. Wyraźnie cytrusowy charakter oraz tropikalna słodycz karmelu stanowią o jej wyjątkowości.
Kawa Columbia Supremo to doskonała propozycja dla wszystkich koneserów kawy oraz dla tych, którzy szukają dobrej alternatywy dla popularnych ziaren, dostępnych w sklepach.
Ma ona wyjątkowy, zdecydowany smak, który jednak nie przytłacza – dzięki temu może być spożywana w połączeniu z deserem czy po posiłku.
Każda filiżanka kawy Columbia Supremo charakteryzuje się doskonale wyczuwalnym aromatem, łączącym w sobie nuty czekolady, karmelu i owoców cytrusowych.
Jeśli poszukujesz kawowego odświeżenia,
Columbia Supremo CORAZON DE GRANO z pewnością Cię usatysfakcjonuje.
Oferujemy kawę świeżo paloną tylko z najwyższej jakości ziaren Single Origin czyli pochodzących z jednego ściśle określonego obszaru.
Takie kawy mają charakterystyczny i wyrazisty smak.
Kawa z czasem traci swoje walory smakowe i zapachowe bez względu na opakowanie, markę czy cenę.
Optymalnym czasem na spożycie kawy według Baristów to 3 miesiące od wypalenia.
Praktycznie po pięciu sześciu miesiącach niewiele aromatu w kawie pozostaje.
Jedyny sposób to parzyć kawę tylko świeżo paloną i zmieloną tuż przed zaparzeniem.
KAŻDEGO DNIA WYPALAMY ŚWIEŻĄ KAWĘ, A WIĘC MASZ GWARANCJĘ ŻE PRODUKT TRAFI DO CIEBIE ŚWIEZY.
Zanim ziarna kawy wylądują w Twoim kubku, przebywają długą drogę. Zbierane ręcznie w odległych krajach, takich jak Brazylia, Kolumbia czy Indie, udają się w podróż do najważniejszego miejsca – palarni kawy.
To właśnie tu wydobywamy ich wyjątkowy smak i aromat.
Istnieje wiele metod wypalania ziaren,w profesjonalnych palarniach nad przebiegiem całego procesu czuwa doświadczony mistrz palenia.
To on dba o to, aby wypalona została odpowiednia ilość ziaren, aby temperatura była optymalna, a sposób chłodzenia ziaren najbardziej adekwatny dla danego rodzaju kawy.
Dzięki temu w palarniach kawy każdego dnia wypalane są najwyższej klasy ziarna.
Metody parzenia: ColUmbia Supremo ze względu na średni stopień wypalenia idealnie nadaje się do sporządzenia z niej wyrazistego espresso, jak i mocno aromatycznej kawy przelewowej. Idealnie również sprawdzi się w ekspresie automatycznym.