Aromat: łagodny, zrównoważony,bogaty
Kwasowość: 2/5
Wysokość upraw: 1500 + m.np.m
Smak: orzechy włoskie, syrop klonowy, nuty cytrusowe, czekoladowe
Rodzaj palenia kawy: średnie
Plantacja/Region: Atitlan, San Marcos
Moc: 2/5
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Gatunek: 100% Arabica
MIELENIE KAWY NA ŻYCZENIE KLIENTA JEST CAŁKOWICIE GRATIS – Kawę mielimy bezpośrednio przed wysyłką wobec tego prosimy o przesłanie informacji przy zamówieniu czy życzycie sobie Państwo kawę w ziarnach czy zmielona.
1. NA POCZĄTEK :
Wypalimy Twoją kawę wg. zamówienia które złożyłeś, gwarantujemy świeżość i jakość.
.
2. PAKOWANIE :
Po procesie palenia zapakujemy Twoją kawę.
Nie powinno się parzyć i pić kawy młodszej niż 3-4 dni od wypalenia. Ziarna po wypaleniu muszą dojrzeć, odgazować się, odpocząć.
Każde opakowanie naszej kawy ma oznaczenie daty wypalenia.
Nasze opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy. Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania. Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.
3. WYSYŁKA :
Kawa CORAZON DE GRANO jest wysyłana w podróż do Twojego domu/ firmy czy innego miejsca w całej POLSCE :) .
Dzięki profesjonalnemu opakowaniu dalej rozwija swoje właściwości, oraz nabiera pełnych walorów smakowych.
.
4. ODBIERASZ SWOJĄ WYPALONĄ KAWĘ :
Wyśmienita kawa CORAZON DE GRANO trafia do Twojego domu :
Oferujemy kawę świeżo paloną tylko z najwyższej jakości ziaren Single Origin czyli pochodzących z jednego ściśle określonego obszaru.
Takie kawy mają charakterystyczny i wyrazisty smak.
Kawa z czasem traci swoje walory smakowe i zapachowe bez względu na opakowanie, markę czy cenę.
Optymalnym czasem na spożycie kawy według Baristów to 3 miesiące od wypalenia.
Praktycznie po pięciu sześciu miesiącach niewiele aromatu w kawie pozostaje.
Jedyny sposób to parzyć kawę tylko świeżo paloną i zmieloną tuż przed zaparzeniem.