Kupując na tej aukcji otrzymasz 1kg ŚWIEŻO PALONEJ kawy Guatemala SHB - CORAZON DE GRANO
- Aromat: łagodny, zrównoważony,bogaty
- Kwasowość: 2/5
- Wysokość upraw: 1500 + m.np.m
- Smak: orzechy włoskie, syrop klonowy, nuty cytrusowe, czekoladowe
- Rodzaj palenia kawy: średnie
- Plantacja/Region: Atitlan, San Marcos
- Moc: 2/5
- Kraj pochodzenia: Gwatemala
- Gatunek: 100% Arabica
Gwatemalska arabica SHB to gwarancja doskonałej kawy.
Uprawiana na wysokości, co najmniej 1600 m n.p.m., zbierana ręcznie i sortowana metodą na mokro.
Wulkaniczna gleba, na której rosną krzewy kawowca zawierają wiele minerałów i składników odżywczych. W efekcie – ziarna posiadają wszystko co w naturze najlepsze.
Kawa o wyrafinowanym smaku, w której pobrzmiewają nuty syropu klonowego i delikatnych, świeżo zebranych orzechów włoskich o niewielkiej kwaskowości;
Kawa, która jest zbierane ręcznie, z najwyższą starannością, a do sprzedaży trafiają wyłącznie w pełni dojrzałe, najwyższej jakości ziarna o średniej zawartości kofeiny jest wyjątkowo bogata w składniki mineralne.
Oferujemy kawę świeżo paloną tylko z najwyższej jakości ziaren Single Origin czyli pochodzących z jednego ściśle określonego obszaru.
Takie kawy mają charakterystyczny i wyrazisty smak.
Kawa z czasem traci swoje walory smakowe i zapachowe bez względu na opakowanie, markę czy cenę.
Optymalnym czasem na spożycie kawy według Baristów to 3 miesiące od wypalenia.
Praktycznie po pięciu sześciu miesiącach niewiele aromatu w kawie pozostaje.
Jedyny sposób to parzyć kawę tylko świeżo paloną i zmieloną tuż przed zaparzeniem.
KAŻDEGO DNIA WYPALAMY ŚWIEŻĄ KAWĘ, A WIĘC MASZ GWARANCJĘ ŻE PRODUKT TRAFI DO CIEBIE ŚWIEZY.
Zanim ziarna kawy wylądują w Twoim kubku, przebywają długą drogę. Zbierane ręcznie w odległych krajach, takich jak Brazylia, Kolumbia czy Indie, udają się w podróż do najważniejszego miejsca – palarni kawy.
To właśnie tu wydobywamy ich wyjątkowy smak i aromat.
Istnieje wiele metod wypalania ziaren,w profesjonalnych palarniach nad przebiegiem całego procesu czuwa doświadczony mistrz palenia.
To on dba o to, aby wypalona została odpowiednia ilość ziaren, aby temperatura była optymalna, a sposób chłodzenia ziaren najbardziej adekwatny dla danego rodzaju kawy.
Dzięki temu w palarniach kawy każdego dnia wypalane są najwyższej klasy ziarna.
Podstawą dobrej kawy, są dobrze i odpowiednio zmielone ziarna. Jeżeli nie masz swojego młynka, a marzy Ci się w domu kawa jak w kawiarni, to chętnie zmielimy zamówioną przez Ciebie kawę.
Każde opakowanie kawy zmielonej zgrzewamy i bezpiecznie wysyłamy, aby kawa nie straciła aromatu.
Jeżeli potrzebujesz pomocy przy wybraniu sposobu mielenia,
daj nam znać – chętnie pomożemy ;)
OPAKOWANIA :
Stosowane przez nas opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy.
Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania.
Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.
Opakowanie zawiera:
- Zamek strunowy
- Atrakcyjny wygląd
- Wysoką jakość wykonania