Dla miłośników brazylijskich odmian kawy i tradycyjnych smaków, ta kawa to prawdziwy skarb! Słodkie nuty karmelu, migdałów i rodzynek wyczuwalne w przygotowanej filiżance z pewnością przypadną każdemu do gustu.
Jest to jedna a najbardziej zrównoważona kawa w asortymencie „Fucking Strong Coffee“. Pochodzi ona z farmy Fazenda Santa Catarina, która znajduje się w brazylijskim regionie Minas Gerais. Na farmie tej szczególną uwagę przywiązuje się do ekologii. Kawa dociera do portu pociągiem. Farma ta bierze również udział w projektach związanych z ponownym zalesieniem Amazonii.
Doskonale nadaje się do wszystkich metod parzenia kawy, od automatycznych do przelewowych ekspresów do kawy.
KRAJ: Brazylia
REGION: Monte Carmelo
PRODUCENT: Luiz Monguilod / Fazenda Santa Catarina
WYSOKOŚĆ: 1000 m
PROCES: Naturalny
STOPIEŃ WYPALENIA: Śednio ciemny
WYCZUWALNE SMAKI: Karmel, Orzech
Rodzaj: Palona kawa ziarnista.
Sposób przechowywania: Suche, chłodne miejsce.