Kawa CREMOSO 500G
CORAZON DE GRANO - ŚWIEŻO PALONA
Znakomita mieszanka kaw CREMOS zawiera
- 80% Arabiki Brasil Santos i Guatemala SHB
- 20% Robusty Indie Cherry AAA
Mieszanka oparta na dwóch rodzajach Arabiki z dodatkiem najlepszej indyjskiej Robusty. Doskonale zbalansowana mieszanka o niskiej kwasowości i wysokim body (gęstość, struktura kawy) oraz wyrazistym smaku.
Polecana do intensywnego espresso i wyrazistych kaw mlecznych.
Informacje:
- Rodzaj kawy: kawa ziarnista
- Gatunek: 80% Arabika, 20% Robusta
- Kraje pochodzenia: Brazylia, Gwatemala, Indie
- Wysokość upraw: Brazylia 800-1350 + m.n.p.m, Gwatemala 1500 + m.n.p.m Indie 500-1000 m.n.p.m
- Masa: 500g
Smak i aromat:
- Aromat czysty, pełny, bogaty
- W smaku zrównoważona kwasowość, orzechowo czekoladowe nuty z wyczuwalną goryczką.
- niska kwasowość
Cechy:
- Stopień palenia: średni
- Moc - kofeina: 3,5/5
1. NA POCZĄTEK :
Wypalimy Twoją kawę wg. zamówienia które złożyłeś, gwarantujemy świeżość i jakość.
2. PAKOWANIE :
Po procesie palenia zapakujemy Twoją kawę.
Nie powinno się parzyć i pić kawy młodszej niż 3-4 dni od wypalenia. Ziarna po wypaleniu muszą dojrzeć, odgazować się, odpocząć.
Każde opakowanie naszej kawy ma oznaczenie daty wypalenia.
Nasze opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy. Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania. Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.
3. WYSYŁKA :
Kawa CORAZON DE GRANO jest wysyłana w podróż do Twojego domu/ firmy czy innego miejsca w całej POLSCE :) .
Dzięki profesjonalnemu opakowaniu dalej rozwija swoje właściwości, oraz nabiera pełnych walorów smakowych.
4. ODBIERASZ SWOJĄ WYPALONĄ KAWĘ :
Wyśmienita kawa CORAZON DE GRANO trafia do Twojego domu.
Oferujemy kawę świeżo paloną tylko z najwyższej jakości ziaren Single Origin czyli pochodzących z jednego ściśle określonego obszaru.
Takie kawy mają charakterystyczny i wyrazisty smak.
Kawa z czasem traci swoje walory smakowe i zapachowe bez względu na opakowanie, markę czy cenę.
Optymalnym czasem na spożycie kawy według Baristów to 3 miesiące od wypalenia.
Praktycznie po pięciu sześciu miesiącach niewiele aromatu w kawie pozostaje.
Jedyny sposób to parzyć kawę tylko świeżo paloną i zmieloną tuż przed zaparzeniem.