Kawa CORTO 1000g
CORAZON DE GRANO - ŚWIEŻO PALONA
Kawa CORTO, jedna z najlepiej sprzedających się mieszanek kaw w naszej ofercie. 20% Robusty zapewnia większą moc oraz posmak goryczki, 80% Arabiki znakomicie uzupełnia walory smakowe i aromat.
Skład tej kawy tworzą dwie Arabiki z Ameryki Środkowej i Południowej i jedna z Afryki oraz indyjskiej Robusty. Wyczuwalny posmak gorzkiej czekolady.
Polecana do intensywnego espresso i wyrazistych kaw mlecznych.
Informacje:
- Rodzaj kawy: kawa ziarnista
- Gatunek: 80% Arabika, 20% Robusta
- Kraje pochodzenia: Brazylia, Kolumbia, Etiopia, Indie
- Wysokość upraw: Brazylia 800-1350 + m.n.p.m, Kolumbia 1200-2000 m.n.p.m, Etiopia 1600-1900 m.n.p.m, Indie 500-1000 m.n.p.m
- Masa: 1000g
Smak i aromat:
- Aromat kwiatowy, cytrusowy, lekko kakaowy
- smak bogaty czysty z orzechowo-czekoladowymi nutami i posmakiem gorzkiej czekolady
- niska kwasowość
Cechy:
- Stopień palenia: średni
- Moc - kofeina: 3,5/5
KAŻDEGO DNIA WYPALAMY ŚWIEŻĄ KAWĘ, A WIĘC MASZ GWARANCJĘ ŻE PRODUKT TRAFI DO CIEBIE ŚWIEZY.
Zanim ziarna kawy wylądują w Twoim kubku, przebywają długą drogę. Zbierane ręcznie w odległych krajach, takich jak Brazylia, Kolumbia czy Indie, udają się w podróż do najważniejszego miejsca – palarni kawy.
To właśnie tu wydobywamy ich wyjątkowy smak i aromat.
Istnieje wiele metod wypalania ziaren,w profesjonalnych palarniach nad przebiegiem całego procesu czuwa doświadczony mistrz palenia.
To on dba o to, aby wypalona została odpowiednia ilość ziaren, aby temperatura była optymalna, a sposób chłodzenia ziaren najbardziej adekwatny dla danego rodzaju kawy.
Dzięki temu w palarniach kawy każdego dnia wypalane są najwyższej klasy ziarna.
Oferujemy kawę świeżo paloną tylko z najwyższej jakości ziaren Single Origin czyli pochodzących z jednego ściśle określonego obszaru.
Takie kawy mają charakterystyczny i wyrazisty smak.
Kawa z czasem traci swoje walory smakowe i zapachowe bez względu na opakowanie, markę czy cenę.
Optymalnym czasem na spożycie kawy według Baristów to 3 miesiące od wypalenia.
Praktycznie po pięciu sześciu miesiącach niewiele aromatu w kawie pozostaje.
Jedyny sposób to parzyć kawę tylko świeżo paloną i zmieloną tuż przed zaparzeniem.
Podstawą dobrej kawy, są dobrze i odpowiednio zmielone ziarna. Jeżeli nie masz swojego młynka, a marzy Ci się w domu kawa jak w kawiarni, to chętnie zmielimy zamówioną przez Ciebie kawę.
Każde opakowanie kawy zmielonej zgrzewamy i bezpiecznie wysyłamy, aby kawa nie straciła aromatu.
Jeżeli potrzebujesz pomocy przy wybraniu sposobu mielenia,
daj nam znać – chętnie pomożemy ;)
OPAKOWANIA :
Stosowane przez nas opakowania wyposażone są w jednostronny zawór zapewniający utrzymanie świeżości kawy.
Zawór zapewnia odgazowanie kawy po paleniu, jednocześnie zapobiega dostępowi powietrza do środka opakowania.
Opakowanie posiada system wielokrotnego zamykania pozwalający zachować smak i aromat kawy.
Opakowanie zawiera:
- Zamek strunowy
- Atrakcyjny wygląd
- Wysoką jakość wykonania