Rzemieślnicza kawa wypalana w Polsce
Kawa Wild Drop to starannie wyselekcjonowana mieszanka wysokiej jakości dwóch arabik z regionu Cerrado i Mogiana w Brazylii. To co wyróżnia te regiony, poza ich uprawami kawowców, to obecność dzikich jaguarów symbolizujących siłę i moc.
Ziarna kawy Wild Drop wypalane są w Polsce metodą rzemieślniczą w klasycznym piecu Gothot, którego unikalny proces wypalania nadaje kawie charakterystyczny głęboki smak i aromat.
Kawa Wild Drop ma niską kwasowość i średnią zawartość kofeiny. Charakteryzuje się zbalansowanym smakiem z wyczuwalną słodyczą mlecznej czekolady i karmelu. Idealnie sprawdzi się jako intensywne espresso oraz świetna baza do przygotowania kaw mlecznych. Odpowiednia do wszystkich metod parzenia.
Sięgnij po naszą kawę i odkryj tajemnice Brazylii
Dane szczegółowe:
- Odmiana: 100% Arabika
- Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
- Region: Cerrado i Mogiana
- Obróbka ziaren: Natural
- Stopień wypalenia: Średni
- Kwasowość: Niska
- Profil smakowy: Mleczna czekolada i karmel
- Opakowanie posiada wentyl i łatwe otwarcie
Czy wiesz, że… świeżo palona kawa uwalnia naturalne gazy?
Opakowanie z wentylem blokuje dostępność powietrza i umożliwia prawidłową wymianę gazów, dzięki czemu kawa dłużej zachowuje swoją świeżość.
Preferowane metody parzenia: