NAJWAŻNIEJSZA JEST JAKOŚĆ NASZYCH KAW i zadowolenie klienta.
Proces palenia kawy doprecyzowujemy starannie – tak aby smak był wyjątkowy.
To jeden z kluczowych i najbardziej skomplikowanych aspektów przekładających się na finalny smak kawy.
W naszej palarni stawiamy na jakość, staramy się tak wypalać kawę, aby smak był powtarzalny. Dla każdej kawy indywidualnie dobieramy profil palenia. Nasza kawa ma specyficzny smak i zapach, który jest naszą indywidualną kompozycją.
Każdy proces palenia jest starannie wykonywany, tak by kawa miała odpowiedni kolor, zapach i smak.
San Joseppe dba o jakość palenia kawy – współpracuje on stale ze światowymi roadsterami, tak by nowości palarnicze były wprowadzane na bieżąco.
Filiżanki kawy, które Pastwo zaparzycie z naszej kawy oddają nasze zaangażowanie w smak który uzyskujemy.
ŚWIEŻO PALONA PROSTO Z PALARNI NIGRA PREMIUM COFFEE
Kawa ziarnista Nigra Premium Peru 1kg Arabika 100%
Opakowanie: 1kg
Rodzaj kawy: Kawa ziarnista (100% arabica)
Intensywność smaku: 4/5
Kwasowość: 2/5
Stopień wypalenia: 3/5
Kawa Świeżo Palona! Prosto ze świeżych zbiorów z plantacji w Peru. Idealny smak i aromat, dzięki najwyższej jakości ziarnom. Tylko świeżo palona kawa zapewnia najwyższą jakość smaku.
Charakterystyka kawy:
Kawa do: ekspresu ciśnieniowego, ekspresu przelewowego, kawiarki, french press
• Kawa: ziarnista
• Rodzaj kawy: 100% Arabica
• Intensywność smaku: 4/5
• Kwasowość: 2/5
• Stopień wypalenia: 3/5
INFORMACJE O KAWIE
- Kraj pochodzenia - Peru
- Region: Cooperativa de las Mujeres de Villa Rica
- Gatunek: Arabika: TYPICA, CATTURA, CATUAI
- Zbiory: czerwiec-wrzesień
- Metoda pozyskiwania: na mokro
- Wysokość upraw: 1200 - 1350 m.n.p.m
- Profil palenia: średnie
- Smak: karmel, cynamon, cedr
- Aromat: słodki
- Body/cielistość: pełne
- Kwasowość: niska
JAK PALIMY:
Na zdjęciu obok możesz zobaczyć 3 podstawowe stopnie palenia kawy.
Kawy NIGRA palone są na sposób pośredni – oznacza to, że ziarna w opakowaniu będą całkowicie suche i lekko matowe. Pozwala to zamknąć wszystkie olejki w ziarnie kawy, aby odzwierciedlić cechy charakterystyczne dla danej odmiany kawy.
Sposoby przygotowania:
Kolumbia to legendarna kawa 100% arabika najwyższej jakości. Idealnie sprawdzi się w automatycznych ekspresach do kawy, a po uprzednim zmieleniu na odpowiednią grubość, fantastycznie odnajdzie się w ekspresie kolbowym, kawiarce, bądź French Pressie, a nawet przy alternatywnych metodach parzenia kawy jak np. aeropress. jest doskonała do przygotowania espresso i kawy czarnej, równie dobrze posłuży jako baza do pysznego cappuccino bądź latte.
Stosujemy Opakowania PREMIUM zawsze gwarantujące świeżość:
Są wyposażone w zamknięcie typu zip oraz jednostronny zawór utrzymując świeżość.
Specjalny Zawór uniemożliwia dostawanie się tlenu do wnętrza opakowania. Jednocześnie pozwala kawie odgazować się po jej wypaleniu.
Zamknięcie typu "zip" gwarantuje że nie musimy martwić się przesypywaniem kawy do słoików lub pojemników z obawy, że kawa się nam zwietrzeje.
Palenie OMNIROAST
Palenie to pozwala na przygotowanie kawy w domu, zarówno w ekspresie kolbowym, automatycznym jak i również w metodach przelewowych.
Peru to kawa, która rośnie na wysokości pomiędzy 1200 - 1350 m.n.p.m. Gospodarstwa należą do drobnych producentów z mniej niż dwoma hektarami ziemi, które produkują około 2500 kg kawy na sezon.
Kawa jest uprawiana w zacienionych miejscach, na dużych wysokościach, w celu wytworzenia gęstszego i bardziej złożonego w smaku ziarna, dzięki powolnemu procesowi dojrzewania. Producenci tych ziaren przykładają wielką wagę do jakości, wkładając ogromny wysiłek aby produkować wysokiej jakości ziarna, co warte zaznaczenia używają zrównoważonych praktyk rolniczych.