Kawa zbożowa CYKORIA 1kg
1. Tradycyjny sposób przygotowania: 3-4 łyżki stołowe kawy wsypać do 1 litra wrzącej wody. Gotować 5 minut. Po zestawieniu z ognia pozostawić pod przykryciem kilka minut. Przed podaniem przecedzić przez drobne sitko. 2. Szybki sposób przygotowania (bez gotowania): 1 płaską łyżkę stołową kawy zbożowej wsypać do kubka, zalać wrzącą wodą i pozostawić pod przykryciem ok. 3-4 minut. Przed podaniem przecedzić przez drobne sitko. Najlepiej smakuje z dodatkiem mleka.
SKŁADNIKI
- Prażone: , cykoria 50%,żyto, burak cukrowy
ALERGENY
- Seler i produkty pochodne: Tak
- Łubin i produkty pochodne: Nie
- Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą): Tak
- Soja i produkty pochodne: Tak
- Gorczyca i produkty pochodne: Tak
- Ryby i produkty pochodne: Nie
- Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
- Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
- Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
- Zboża zawierajace gluten: Tak
- Mięczaki i produkty pochodne: Nie
- Jaja i produkty pochodne: Tak
- Orzechy: Nie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
- Wielkość porcji: 100 ml
- Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,5 g
- Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 45 kJ/100ml
- Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,5 g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,1 g
- Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,5 g
- Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,5 g
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,5 g
- Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 11 kcal/100ml
- Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,01 g
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g