Kawa z mniszka lekarskiego wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków "Polskiego Mleczu" na terenie naszego kraju. Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie praży oraz mieli dzięki czemu uzyskujemy ten wspaniały produkt.
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów.
Wyprodukowano w Polsce
Produkt zmienił ostatnio szatę graficzną.
Składniki:
100% wypalany korzeń Mniszka Lekarskiego
Sposób stosowania:
Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90- 95'C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka).
Przechowywanie:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym miejscu.
Zawartość:
150g
Producent:
QUESTO
Siedlecka Manufaktura Kawy