Polska marka – Kawa z Kogutkiem
Kawa z Kogutkiem produkowana jest od 1994 roku. Już w latach 90 była największą marką lokalną w Polsce. Jej oryginalna receptura została opracowana we Francji, a pierwszy zakład produkcyjny mieścił się w Krakowie. Jednym z sukcesów tej kawy na Polskim rynku było drobne mielenie na specjalnie opracowanych młynach.
Tradycyjna receptura w nowoczesnym wydaniu
Kawa mielona z Kogutkiem to aromatyczna mieszanka szlachetnej kawy Arabica z domieszką Robusty. Wolno palona w piecu ogrzewanym ciepłym powietrzem o zmiennej temperaturze dochodzącej nawet do 300 st.C. – tak zwaną metodą mistrzowską na sposób francuski. Kawę charakteryzuje doskonały aromat, gęsta pianka, duża zawartość kofeiny i łagodny smak o słodkim bukiecie. Kawa zapakowana do opakowania 400g.
Kawa z tradycją i charakterem
Drobne mielenie na specjalnie skonstruowanych młynach sprawia, że kawa idealnie zaparza się w sposób tradycyjny, w dzbankach typu french press bądź po turecku. Szczególnie polecana jest dla wielbicieli kawy parzonej.
Kawa z Kogutkiem.
Wypalona została w stopniu średnim, dzięki temu smak jest idealnie zrównoważony. Intensywny aromat w połączeniu z subtelną kwasowością doskonale oddaje charakter regionu.
Informacje o kawie:
Producent: Palarnia Kawy Maestrocafe
Nazwa: Kawa z Kogutkiem
Gatunek: Arabica Robusta
Kraj pochodzenia: Ameryka Łacińska
Kraj wypalania: Polska
Intensywność smaku: 4/5
Stopień wypalenia: 4/5
Kawa świeżo palona ! Kupując nasz produkt mają Państwo 100% pewności, że kawa była palona kilka dni wcześniej.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Dzięki specjalnemu zamknięciu ziarna kawy są doskonale zabezpieczone i pozostaną przez długi czas świeże.
Opakowania:
Nasze opakowania zapewniają maksymalne utrzymanie świeżości i bezpieczeństwa kawy.
Jak palimy naszą kawę ?
Proces palenia kawy jest jednym z najważniejszych elementów, dzięki któremu uzyskamy finalny smak naszej kawy. W naszej palarni staramy się wyciągnąć jak najlepszy smak i aromaty z każdego ziarenka. Posiadamy specjalne piece, a nasi mistrzowie palenia dobierają takie parametry wypalania, które pozwolą nam wydobyć z ziaren pełnie ich możliwości. Wierzymy, że uzyskanie odpowiedniego bilansu pomiędzy stopnie wypalenia, a naturalnymi walorami smakowymi w połączeniu z odpowiednią wiedzą i doświadczeniem to gwarancja do otrzymania doskonałej filiżanki pysznej i esencjonalnej kawy.
Dlaczego Maestrocafe?
Palarnia kawy Maestrocafe jest owocem wielu lat pasji i doświadczenia osób, związanych z rynkiem kawy w Polsce. Korzenie naszej działalności w sektorze kawy sięgają początków lat dziewięćdziesiątych. Zawsze priorytetem było dla nas zadowolenie klienta.
Naszą misją jest dostarczanie wysokiej jakości produktów i zwiększanie świadomości kawy. Nasze piece prażyły ziarna z różnych stron świata, a technolodzy tworzyli mieszanki dedykowane zarówno smakoszom, delektującym się każda kroplą, jak i konsumentom, którzy nie wyobrażali sobie dnia bez rytualnej filiżanki gorącego i aromatycznego napoju.
Dzięki stałej współpracy ze znanymi producentami kawy, m.in. w zakresie szkolenia kadry i pracowników, firma opanowała perfekcyjnie proces prażenia i konfekcjonowania kawy, stosując tradycyjne technologie jej produkcji. Stosowany system dystrybucji gwarantuje doskonałą świeżość i wyszukany smak w każdej filiżance.