Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) wysyłamy w jednej paczce.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Oryginalna kawa Sao spod Verony (Bussolengo) o niepowtarzalnym smaku!
Niniejsza aukcja dotyczy paczki kawy mielonej „SAO Espresso Bar”, hermetycznie zamkniętej, o wadze 500g.
Najlepiej spożyć przed: 13.06.2020 r.
Granulat miałki do ekspresów kolbowych.
Uprzejmie informujemy kupujących, na podstawie zastrzeżeń palarni, które ze względu na wymogi paletyzacji prasują kawy mielone w twarde "cegiełki", że trafiające się niekiedy po trudach transportu opakowania miękkie gwarantują pierwotną jakość produktu, i jako takie, z pełnowartościową zawartością, nie podlegają reklamacji.
São Espresso Bar – to mieszanka dobrze zharmonizowana, z dużą ilością arabiki i odpowiednią proporcją wykwintnej robusty dodającej napojowi wigoru i sprawiającej udekorowanie filiżanki mocno utkaną pianką. Świetny zestaw ziaren pod l'espresso, by otrzymać smak i kremę najlepszych kaw barowych w warunkach domowej ekstrakcji. Produkt reklamowany jest zawołaniem: „W domu jak w barze. A nawet lepiej”. Tłumaczy się to w ten sposób, że aby zrobić dobrą mieszankę do espresso, trzeba czegoś więcej niż tylko drobno zmielone pestki kawowca.
São Caffe powstało prawie pół wieku temu (1971), dzięki wspólnej inicjatywie kilku prażalników z różnych stron Italii, którzy – po konsultacjach – zaproponowali włoskim odbiorcom swoje najlepsze mieszanki pod znakiem konsorcjum. Dziś tworzą je cztery firmy: Trombetta (Rzym – centrum; znak majuskułą A na opakowaniach po dacie przydatności), Pellini (Werona – północ; znak B lub E, gdy coś pochodzi z zakładu w Bussolengo), S.A.I.C.A.F. (Bari – południe; litera D) i Guglielmo (Catanzaro/Calabria – przy Sycylii; oznakowanie C), z których każda jest liderem w swoim regionie.
Obecnie produkty własne i marka São Caffe nie tylko są rozpoznawalne, ale podbijają świat, dzięki wzrastającemu zainteresowaniu prawdziwym włoskim espresso.
Rocznie konsorcjum wypala 20 milionów kilogramów kaw (3 pociągi miesięcznie, 4 wagony dziennie) surowej kawy, a jego obroty sięgają 100 milionów Euro.
Seria 4 produktów uniwersalnie mielonych, nazwanych „Upragnione mieszanki SAO”, to zestaw klasycznych granulatów pod domowe espresso, wytypowane na różne okazje i pory dnia celebrowane od wieków we Włoszech.
Natomiast kawy ziarniste to owoc wyszukanych kontraktacji i odpowiedniego doboru plantacji do potrzeb poszczególnych mieszanek, którymi wyróżniają się kooperujące firmy konsorcjum. Celem jest dobrze pojęty partykularyzm w ramach tradycji włoskiego prażenia pestek oraz umożliwienia ekstrakcji zapewniającej przyjemny smak l'espresso all'italiana.