Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy paczki kawy ziarnistej POLI Super Bar w hermetycznej torebce z zaworkiem odgazowującym o wadze 1kg, z datą ważności do 08.2023 roku.
POLI Super Bar – to wynik połączenia najcenniejszych na świecie odmian arabiki ze szczyptą (10%) starannie wybranych robust, nadających charakteru zaparzonej filiżance. Kawa o delikatnym, łagodnym smaku, z wyczuwalnymi nutkami owocowo-kwiatowymi. Idealna dla wymagających klientów, świetnie sprawdza się jako dodatek do popołudniowych deserów dzięki harmonii pomiędzy trzema ingredientami i bukietem z ich woni: miodu, owoców i kwiatów, pozostawiająca na długo w pamięci wyjątkowy posmak w ustach.
Palarnia Caffe POLI to spółka rodzinna z północnych Włoch, z siedzibą u podnóża Alp w mieście Bergamo (Lombardia), 50 km od Mediolanu. Zainicjował działalność w formie manufaktury Giuseppe Poli w 1962 roku. Kierował się pasją do kawy i dzięki temu osiągnął na tym polu ogromny sukces. Od początku, dzięki kupnu zielonych ziaren na najbardziej renomowanych rynkach, tworzył dla potencjalnej klienteli mieszanki wysokiej jakości. Dziś palarnia Poli, z długim doświadczeniem w sztuce prażenia kawy, jest jednostką nowoczesną i dynamiczną, silnie obecną na rynku krajowym, a także ukierunkowaną na rynki zachodnie.
Po 50. latach przeobraziła się w koncern, którego struktura opiera się na trzech jednostkach kooperacyjnych: Torrefazione Poli (palarnia), C House Coffee Shops & Lounge Cafè (sprzedaż detaliczna i zaopatrzenie gastronomii) i Nero Aroma (kapsuły i urządzenia do ekstrakcji). Od ponad 50. lat Caffe Poli jest synonimem najbardziej klasycznej tradycji włoskiego espresso. Szczyci się zaawansowaną technologią produkcji, szeroką gamą oferowanych kaw, prażonych umiarkowanie mocno.
Każdego roku wybiera się najlepsze kawy pochodzące z całego świata, z upraw w Brazylia, Kolumbii, Indonezji, Wietnamu, Meksyku, Gwatemalii, Ugandy, Wybrzeże Kości Słoniowej, Etiopii, Kenii oraz Indii. Wszystko to pozwala stworzyć, przez odpowiednie prażenie, komponowanie, mielenie i zaparzanie, niezwykle trwały, stabilny, wchodzący w przyzwyczajenie, kremowy smak napoju, który najlepiej pasuje do typowych przysmaków rodem z Włoskiego Buta.