Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy pakietu 10 szt. hermetycznych kapsułek marki POLI Intenso Espresso Italiano o wadze 5,2g każda, z datą ważności do 30.04.2023 roku. Drobno zmielona kawa jest zamknięta w kapsułki nadające się do ekstrakcji w systemie NESPRESSO.
“Mielonka” dozowana w kapsułkach POLI Capsule Intenso – to klasyka, typowa mieszanka dla miłośników zwyczajowego espresso, które pija się we Włoszech o każdej porze dnia. Zbalansowana z najlepszych upraw różnych gatunków arabiki i robusty, bardzo lubiana przez kawoszy z racji mocnego zapachu, słodkiego wydźwięku i przykuwającego smaku. Palenie: średnie. Otrzymujemy napój delikatny, ze złocistą pianką, o posmaku czekoladowym.
Palarnia Caffe POLI to spółka rodzinna z północnych Włoch, z siedzibą u podnóża Alp w mieście Bergamo (Lombardia), 50 km od Mediolanu. Zainicjował działalność w formie manufaktury Giuseppe Poli w 1962 roku. Kierował się pasją do kawy i dzięki temu osiągnął na tym polu ogromny sukces. Od początku, dzięki kupnu zielonych ziaren na najbardziej renomowanych rynkach, tworzył dla potencjalnej klienteli mieszanki wysokiej jakości. Dziś palarnia Poli, z długim doświadczeniem w sztuce prażenia kawy, jest jednostką nowoczesną i dynamiczną, silnie obecną na rynku krajowym, a także ukierunkowaną na rynki zachodnie.
Po 50. latach przeobraziła się w koncern, którego struktura opiera się na trzech jednostkach kooperacyjnych: Torrefazione Poli (palarnia), C House Coffee Shops & Lounge Cafè (sprzedaż detaliczna i zaopatrzenie gastronomii) i Nero Aroma (kapsuły i urządzenia do ekstrakcji). Od ponad 50. lat Caffe Poli jest synonimem najbardziej klasycznej tradycji włoskiego espresso. Szczyci się zaawansowaną technologią produkcji, szeroką gamą oferowanych kaw, prażonych umiarkowanie mocno.
Każdego roku wybiera się najlepsze kawy pochodzące z całego świata, z upraw w Brazylia, Kolumbii, Indonezji, Wietnamu, Meksyku, Gwatemalii, Ugandy, Wybrzeże Kości Słoniowej, Etiopii, Kenii oraz Indii. Wszystko to pozwala stworzyć, przez odpowiednie prażenie, komponowanie, mielenie i zaparzanie, niezwykle trwały, stabilny, wchodzący w przyzwyczajenie, kremowy smak napoju, który najlepiej pasuje do typowych przysmaków rodem z Włoskiego Buta.