Wychodząc naprzeciw klientom korzystającym z obu naszych kont – ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) – uprzejmie informujemy, że będziemy je stopniowo łączyć, by docelowo pozostawić niniejsze.
Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 288 411; italiamo@onet.eu.
Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Niniejsza aukcja dotyczy paczki kawy mielonej POLI 100% arabika o wadze 250g, z datą ważności do 30.04.21, w hermetycznym opakowaniu.
POLI 100% arabika – to mieszanka kilku rodzajów cenionych arabik o subtelnym i trwałym aromacie. Świeżość kwiatowych nutek, eleganckie, przenikające się wonie, aksamitny smak dają intensywny, zagadkowy posmak. Kawa mielona nieco grubiej do kafetierek na gaz.
Palarnia Caffe POLI to spółka rodzinna z północnych Włoch, z siedzibą u podnóża Alp w mieście Bergamo (Lombardia), 50 km od Mediolanu. Zainicjował działalność w formie manufaktury Giuseppe Poli w 1962 roku. Kierował się pasją do kawy i dzięki temu osiągnął na tym polu ogromny sukces. Od początku, dzięki kupnu zielonych ziaren na najbardziej renomowanych rynkach, tworzył dla potencjalnej klienteli mieszanki wysokiej jakości. Dziś palarnia Poli, z długim doświadczeniem w sztuce prażenia kawy, jest jednostką nowoczesną i dynamiczną, silnie obecną na rynku krajowym, a także ukierunkowaną na rynki zachodnie.
Po 50. latach przeobraziła się w koncern, którego struktura opiera się na trzech jednostkach kooperacyjnych: Torrefazione Poli (palarnia), C House Coffee Shops & Lounge Cafè (sprzedaż detaliczna i zaopatrzenie gastronomii) i Nero Aroma (kapsuły i urządzenia do ekstrakcji). Od ponad 50. lat Caffe Poli jest synonimem najbardziej klasycznej tradycji włoskiego espresso. Szczyci się zaawansowaną technologią produkcji, szeroką gamą oferowanych kaw, prażonych umiarkowanie mocno.
Każdego roku wybiera się najlepsze kawy pochodzące z całego świata, z upraw w Brazylia, Kolumbii, Indonezji, Wietnamu, Meksyku, Gwatemalii, Ugandy, Wybrzeże Kości Słoniowej, Etiopii, Kenii oraz Indii. Wszystko to pozwala stworzyć, przez odpowiednie prażenie, komponowanie, mielenie i zaparzanie, niezwykle trwały, stabilny, wchodzący w przyzwyczajenie, kremowy smak napoju, który najlepiej pasuje do typowych przysmaków rodem z Włoskiego Buta.