Kawa o smaku słodkiej wanilii.
Eksperymentując i próbując różnych mieszanek, wyłowiliśmy najlepszą bazę do kaw smakowych: Brazylia Santos. Jej niezbyt kwaskowaty i zbalansowany charakter doskonale komponuje się z najwyższej jakości aromatami, dzięki którym możemy się z Państwem podzielić kawą o różnych wariantach smakowo- zapachowych.
Przygotowując kawy smakowe dokładamy wszelkiej staranności by trafiły one do opakowań pełne smaku i aromatu oraz aby nie straciły nic ze swej jakości. Chcielibyśmy zwrócić jeszcze raz uwagę na to, że nasze kawy smakowe, to najwyższej jakości kawa Arabica, tylko palona specjalnie pod przygotowanie kaw o różnych kompozycjach smakowych. Olejki potęgują jedynie doznania zmysłowe przy jej spożywaniu.
Kawę palimy w naszej palarni, studzimy i od razu dodajemy odpowiedni aromat – myśląc o każdym szczególe, zadbaliśmy o to, by olejki dodawane do naszych kaw spełniały wszystkie normy bezpieczeństwa; były produkowane wg zasad HACCAP oraz spełniały normy ISO 9001.
Kawy smakowe możemy zaparzać tradycyjnie jak i metodami alternatywnymi. W lecie najlepiej przygotowywać je na zimno i podawać z kostkami lodu. Stanowią one doskonały dodatek do deserów, zwłaszcza lodowych. Proponujemy spożywanie kaw smakowych z odrobiną mleka, które doskonale nadaje głębi i pięknie podkreśla jej aromat i smak. Zapraszamy do eksperymentowania, bawienia się kawą. Zaparzania na różne sposoby, podawania z różnymi dodatkami.