Kawa mielona PARYŻ NOCĄ 1 kilogram aromatyzowana
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kawa Paryż Nocą – to prawdziwa uczta dla naszych zmysłów. Jest to wyselekcjonowana, aromatyzowana kawa Arabica o mocnym smaku francuskiego likieru z dodatkiem śmietany. Ten doskonały aromat wyjątkowych smaków tworzy niespotykany i zaskakujący efekt aromatycznej kawy.
Gwarancja świeżości
Oferowana kawa jest mielona tuż po złożeniu zamówienia przez Klienta. Nie mielimy jej wcześniej by nie zwietrzała :) Dzięki temu cały aromat dłużej pozostaje w kawie, a przez to pełniej dociera do Twoich kubków smakowych. Mielenie już po złożeniu zamówienia gwaratuje możliwie najwyższą moc smaku i aromatu przygotowanego napoju. A wspaniały zapach, który zagości w Twoim domu zachęci najbliższych do przerwy na wspólną „małą czarną” przygotowaną w ekspresie, kawiarce lub w tradycyjny sposób.
Jeżeli potrzebujecie inny smak mielonej kawy z naszej oferty - wystarczy napisać :D
ARABICA to najlepszy gatunek kawy. Pochodzi z wyżyn Etiopii. Uprawiana w Afryce, Ameryce Południowej i w Azji. Jej ziarna są dość twarde i dają aromatyczny napar. Ziarna kawowca Coffe Arabica są dużo smaczniejsze od łatwiejszych w uprawie Coffea Robusta.
Kawa odświeża ciało i umysł. Jest to napar o właściwościach pobudzających. Podana rano stawia na nogi, kończąca obiad poprawia trawienie. Kawa to niezastąpione źródło energii, niweluje zmęczenie psychiczne i fizyczne. Zaś zawarta w niej kofeina jest szybko wchłaniana przez organizm, usprawnia myślenie, poprawia koncentrację i pamięć. Po jej wypiciu czujemy się pełni energii.
Sposób Przechowywania:
Suchy, szczelnie zamknięty pojemnik, w chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzania:
zasypać, zalać wrzątkiem. Podawać z mlekiem lub śmietanką
Kraj pochodzenia: Brazylia
Wypalono i aromatyzowano w Polsce
Dystrybutor: Spice Express Dorota Tlałka
Masa netto: 1000 gramów
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.