New York Cristoforo Colombo 0,25 kg
Montecatini-Terme to niewielkie letniskowe miasteczko położone w słynnej Toskanii w północnej Italii. To właśnie tutaj, w latach 30-tych ubiegłego stulecia, Signor Ugo Incerpi właściciel popularnego del Bar New York, chcąc sprostać oczekiwaniom znakomitych gości uzdrowiska, rozpoczął wielką przygodę z prażeniem kawy. W krótkim czasie niewielka palarnia zyskała wielki prestiż. W latach pięćdziesiątych, spadkobierca Signor'a Ugo, Signor Oscar Onori przekształcił niewielką manufakturę na zapleczu Baru New York w prężne przedsiębiorstwo. W następnych dekadach, znakomite mieszanki z Montecatini-Terme, zyskały nie tylko rynek ale przede wszystkim uznanie najbardziej wyrafinowanych wielbicieli espresso na całym świecie.
Palarnia New York Caffe stale poszukuje nowych, najlepszych odmian kawy, by ciągle doskonalić swoje produkty. Na cześć włoskiego wielkiego odkrywcy, stworzyła rewelacyjną mieszankę Cristoforo Colombo. Jest to kompozycja najwyższej jakości ziaren z gatunku Arabica (80%) oraz Robusta (20%), które pochodzącą z plantacji położonych w Ameryce Południowej oraz Azji. Kawa New York Cristoforo Colombo wyróżnia się intensywnym aromatem oraz wyrazistym smakiem, w którym wyczuwalne są przyjemne nuty czekoladowe. Stanowi symbol włoskiego charakteru i wyjątkowego smaku klasycznego, włoskiego espresso. Z powodzeniem można ją również łączyć z mlekiem, przygotujemy wtedy doskonałe cappuccino oraz latte.
Termin przydatności do spożycia: Grudzień 2018