Zestaw zawiera:
3x250g kawa mielona Lavazza Qualita Oro
2x500g kawa ziarnista Dallmayr Prodomo
3x Qualta ORO - złota jakość Lavazza.
Jest to pierwsza mieszanka ziaren Arabiki Lavazza która powstała w 1956 r.
Lavazza, kawa mielona Qualita Oro, 250gTo, że Lavazza jest ulubioną kawą Włochów nie może być dziełem przypadku. Cztery pokolenia rodziny Lavazza poświęciły ponad 120 lat na odnalezienie najlepszych ziaren kawy z całego świata, aby w swoich mieszankach przekazać prawdziwe włoskie doświadczenie. Mieszanka kawy mielonej Lavazza Qualita Oro nie jest wyjątkiem.
Przywiązanie do jakości
Dla Lavazza jakość nie jest "kontrolą" ale "tworzeniem". Jest to codzienny proces, który angażuje wszystkich i jest niezbędną częścią każdej fazy produkcji. Mówiąc prościej, jest to jedyny sposób pracy, który znamy.
Lavazza Qualita Oro
to średnio palona mieszanka z wyraźnym owocowym aromatem, doskonałym smakiem i bogatym body. Jest to kawa o średniej intensywności, która składa się z ziaren Arabiki pochodzących z Ameryki Środkowej oraz afrykańskich wyżyn. Mieszanka Lavazza Qualita Oro jest polecana do przygotowania w postaci espresso z ekspresu ciśnieniowego lub kawiarki, ale również doskonale komponuje się z mlekiem.
Skład:
100% Arabica
2x500g Kawa Ziarnista Dallmayr Prodomo
Kawa ziarnista DALLMAYR Prodomo 500 g DALLMAYR Prodomo jest najpopularniejszą mieszanką niemieckiej palarnii. Specjalnie wybrane ziarna różnych odmian wyżynnych arabik zostały poddane specjalnemu procesowi uszlachetnienia ziaren przed wypaleniem. Dzięki temu, kawa zachowała pełnię aromatu. Ma ona niepowtarzalny smak. Jest on charakterystyczny dla marki - z lekką kwasowością która, wyróżnia się na tle mieszanek z innych palarni.
Mieszanka najlepszych ziaren Arabiki o subtelnym, szlachetnym smaku i trwałym aromacie, pochodzących z wyżynnych terenów Etiopii - południowych prowincji Sidamo i Harrar.Przed paleniem ziarnka kawy są uszlachetniane, co eliminuje wiele substancji podrażniających oraz gorzkich.
Swój sukces zawdzięcza przede wszystkim ziarnom arabiki. W jej składzie są min. ziarna pochodzące z ojczyzny kawy Ethiopii. Mają swój jedyny niepowtarzalny smak, dodatkowo są uprawiane na terenach wyżynnych które, sprawiają że kawowce bardzo różnią się od tych uprawianych na nizinach. Dzieje się tak, ze względu na rozpiętość temperaturową. Im wyżej tym mniej szkodników a ziarna są cięższe i gęstsze z bogatszym bukietem smakowym. Dodatkowo ma słodki smak z niedużą zawartością kofeiny. Można dozować ją według upodobniania jednak, nie wpłynie to na pogorszenie się smaku oraz wyczuwaniu większej goryczy.
Ciekawostką jest to, że mieszanka została stworzona w latach 60 XX wieku przez Konrada Wernera Wille i od razu stała się ulubienicą Bawarczyków (palarnia ma swoją siedzibę w Monachium).